ARTIST SUPPORT

– Be a voice, not an echo –

Mind The Voice ARTIST SUPPORT is de eerste stap naar een professionele zangcarrière. Het is een traject dat Mind The Voice aanbiedt aan nieuw zangtalent dat artiest wil worden. Het is doorspekt met alles wat je nodig hebt als beginnende artiest om gezien en gehoord te worden.

Als stemcoaching-instituut met een grote nadruk op het coachen van artiesten, beschikt Mind The Voice over afdelingen “SONGWRITING“, “PRODUCTIES” en “ARTIST SUPPORT” om een vlotte en efficiënte samenwerking & communicatie te bewerkstelligen tussen artiest, vocal coach, songwriter, producer en manager, waar het belang van de artiest voorop staat.

NIEUWE VISIE

Als stemcoaching-instituut merken we dat er een tekort is aan professionele begeleiding en omkadering voor nieuw zangtalent. Wat moet je immers doen als je je weg wil vinden in de muziekindustrie? Welke stappen moet je ondernemen? Welke richting moet je uit?

Omkadering (lees: managementen, platenfirma’s) voor A-artiesten en B-artiesten bestaat voldoende, maar nieuw, nog niet ontdekt zangtalent moet tot op heden uitzoeken hoe de muziekindustrie werkt.

Vanuit onze coachingmentaliteit lanceren we daarom een nieuwe visie in de muziekindustrie: het supporten (lees: begeleiden) van artiesten, om nieuw talent de boost en begeleiding te geven die ze verdienen.

SUPPORT = SUPPORT!

Mind The Voice werkt met vaste tarieven bij de vocal coaching, zo ook bij ARTIST SUPPORT. De redenen hiervoor zijn eenvoudig:

 • Wij willen een volledige transparantie bieden, zodat je vooraf perfect weet waaraan je begint. Niet met een contract, maar met een vaste offerte.
 • Kom je dankzij ARTIST SUPPORT in contact met een A-management of een A-platenfirma, dan geven we je de kans om te kunnen doorgroeien en als artiest het verder verloop van jouw carrière zelf te bepalen. Dàt is onze opzet!

Mind The Voice wil jou dié boost geven die je nodig hebt om je vleugels uit te kunnen gaan slaan als artiest. Wij geven je support zolang jij van onze begeleiding wenst gebruik te maken, dus zolang jij het nodig acht.

PROFILING
MEDIATRAINING
PROMOTIE
SOCIAL MEDIA
MANAGEMENT
LIVE SESSIE

ARTIST SUPPORT-PAKKETTEN

We hebben verschillende ARTIST SUPPORT-pakketten ontwikkeld waarvoor je kan kiezen:

 1. Artist ID (coachingbrainstorm, denktank, profiling)
 2. Artist Training (training = interviewtechnieken, mediatraining, social media skills, live performance)
 3. Artist Management (managing = livesessie, productie, pitching podiumkansen, media)

Omgekeerd werkt het ook: managementen en platenfirma’s die op zoek zijn naar nieuw talent, kunnen kennis maken met onze artiesten uit de ARTIST SUPPORT.

ARTIST-ID (€200)

Dit is de start van het ARTIST SUPPORT-traject. Samen met jouw artist coach ontwikkel je een ARTIST-ID door middel van een brainstorm van ca. 2uur. Die brainstorm is een essentiële denkoefening om je traject en muzikale parcours te bepalen. Alle puzzelstukjes moeten immers bij elkaar passen om een artiest geloofwaardig en authentiek te kunnen releasen.

 • Identiteit als artiest: “Wie wil ik zijn als zanger/zangeres/artiest?”
 • Inhoud: “Welke boodschap zal ik uitdragen?”
 • Muzikale sound/muziekstijl: “Welke muzikale sound of muziekstijl ga ik op?”
  • persoonlijke sound van je stem (in samenwerking met je Mind The Voice vocal coach)
  • muziekstijl, songkeuzes, soort repertoire (in functie van live optredens, producties,…)
 • Uitstraling, look, kledij,…
 • Doelpubliek: “Welk publiek wil ik aanspreken?”

We profilen jou als persoon, jou als artiest, jouw stem, de muziekstijl die je wil gaan brengen, het muzikaal parcours dat je wil bewandelen en linken al deze facetten met elkaar tot een nieuwe artiest met een eigen identiteit. Deze brainstorm zal duidelijkheid geven welk traject het beste bij je past en resulteren tot jouw ARTIST-ID.

BRANDING

Een beginnende artiest moet zichzelf zien als een startende onderneming in de muziekbusiness. Als artiest ben jij zélf het product die je zal moeten verkopen. JIJ bent de core van je onderneming. Een juiste branding is hier dan ook essentieel. Veel artiesten denken dat random optreden op om het even welk podium, met om het even welke songs, met om het even welke outfit ok is. Niets is minder waar. Maak de juiste keuzes als artiest: van het doordacht en strategisch uitkiezen van de song tem artwork. Je artist coach helpt je bij het maken van die keuzes en biedt je gepaste oplossingen om je uit te laten groeien tot een echte brand.

SOCIAL MEDIA SKILLS

Startende artiesten hebben één ding gemeen: hun bereik en publiek moet groeien. Actief aanwezig zijn op social media speelt daar een ultieme factor in. Een Facebookpagina of Instagramaccount heb je in een handomdraai aangemaakt, maar daarna begint het pas.

 • “Hoe krijg ik volgers?”
 • “Wat gaan we posten?”
 • “Heb ik wel genoeg content om in beeld te blijven?”
 • “Welk marktpotentieel heb ik vandaag de dag?”
 • “Welke content post ik op welk kanaal en wanneer?”
 • “Hoe krijg ik interactie met mijn volgers?”
 • “Hoe zit het met mijn positie op de social media?”

Je artist coach zorgt voor antwoorden en geeft je strategische tools en digitale oplossingen om op een goedkope en laagdrempelige manier te communiceren met je fans én om nieuwe fans te bereiken. Je maakt een contentkalender, leert bloggen over je ervaringen, de juiste foto’s en video’s te posten. Daarbovenop leer je een betaalbare basiswebsite te maken. Laat van je horen!

MEDIATRAINING

 • Hoe ga je professioneel om met de media en de pers?
 • Hoe ontwikkel je een persoonlijke communicatiestijl als artiest?

Samen met je artist coach kijk je in het brein van een journalist en imiteer je live interviews op basis van reële cases. Je leert de kneepjes van het vak en krijgt presentatie- , camera-, en interviewtechnieken,… . Op die manier ontwikkelen we een persoonlijke communicatiestijl dat essentieel is voor jou als artiest.

LIVE SESSIE

Liedjes zingen en/of maken in je repetitieruimte, foto’s en video’s posten online, dromen over optreden in het Sportpaleis is allemaal wel heel fijn, maar de echte ervaring van een artiest leer je gewoon door te oefenen en te doén. Stap uit je comfortzone en breng eens een liveset van een half uur voor vrienden en familie op een professioneel podium met licht en geluid. Babbel je liedjes aan elkaar, dùrf je microfoonstatief eens te laten staan en de spotlights in te nemen met een gewaagde performance. Je artist coach organiseert een livesessie waarbij je helemaal je eigen ding kan doen en de ervaring kan opdoen die je nodig hebt.

Na deze trainingsessies heb je vast en zeker heel veel extra bagage in je rugzak om een volgende stap te zetten in je muzikaal parcours.

PERSOONLIJK MANAGEMENT

Jouw artist coach neemt een centrale functie in, zowel artistiek, commerciëel als financiëel. Hij geeft je feedback op artistiek vlak, bekijkt samen met jou je commerciële traject en stroomlijnt het financiële verhaal.

Artistiek:

 • Je artist coach legt contacten met eventuele songwriters, producers en bepaalt samen met jou je artistieke traject.
 • Hij ziet erop doe dat je ARTIST-ID en je artistieke keuzes volledig in dezelfde lijn liggen.
 • Hij helpt je doordachte en strategische beslissingen te maken op artistiek vlak.

Commercieel:

 • Je artist coach bekijkt samen met jou of bepaalde concerten, optredens commercieel passen in het traject dat je aflegt.
 • Hij bestudeert de randvoorwaarden om optredens te kunnen doen (vervoer, uitbetaling, backline, technische fiche,…)
 • Hij stelt samen met jou een structureel plan op om bepaalde vooropgestelde commerciële doelen te bereiken.

Financieel:

 • Je artist coach helpt je bij het bepalen van een correcte fee voor de verschillende soorten optredens.
 • Hij maakt indien nodig een financiëel plan op. (productie, band, concerten,…)

PROMOTIE 

Wanneer je een single hebt gereleased zet jouw artist coach alles op alles om je single onder de aandacht te brengen in allerhande media (kranten, radio, televisie,…). Door een degelijk netwerk, persoonlijke contacten en een goed inzicht in timing en release-strategie kan hij ervoor zorgen dat je release op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt. Daarbovenop wordt er een contentkalender gemaakt waarbij bepaald wordt hoe je jouw single online kan promoten.

PODIUMKANSEN

Samen met jou zoekt jouw artist coach podiumkansen over heel Vlaanderen zodat je aan een breed publiek je eigen repertoire kan laten horen. Op die manier doe je niet alleen meer podiumervaring op maar bouw je ook een grotere fanbase uit.

LIVE SESSIE

Je artist coach organiseert een livesessie/showcase waarbij je helemaal je eigen ding kan doen. Die live sessie kan georganiseerd worden met verschillende doeleinden:

 • Ervaring opdoen;
 • Showcase om mensen uit de muziekindustrie uit te nodigen;
 • Bijkomende live-captatie uitvoeren om live foto- en videomateriaal te genereren dat kan gebruikt worden voor toekomstige promo.

ARTWORK & design

Lay-out, design & artwork moeten een bepaalde identiteit uitstralen en exact de boodschap uitdragen van wat je wenst te bereiken. Vergeet niet dat in een wereld waarin muziek steeds meer online wordt beluisterd, de cover vaak het enige artwork is dat mensen te zien krijgen. Samen met je artist coach denk je na hoe je op een originele, doordachte en unieke manier naar buiten kan komen met een cover dat onmiddellijk in het oog springt. Mind The Voice werkt eventueel samen met een grafische studio voor jouw foto’s & artwork!

ARTIST SUPPORT-PAKKETTEN

ARTIST-ID

200

ARTIST TRAINING

350

ARTIST MANAGEMENT

600

START VANDAAG NOG MET JE MUZIKAAL PARCOURS VAN MORGEN!