Loading Events
Een intensieve introductie in Mind The Voice voor logopedisten en stemcoaches door grondlegger van de Mind The Voice-methode: Tiffany Veys.

Iedereen is uniek!” is de uitgangsvisie van Mind The Voice.

Om die uniciteit te benadrukken, kan je je inner power leren vertalen naar je stem door een eigen unieke sound te creëren. Eén juiste manier of methode om je unieke sound te bereiken bestaat er niet. Net omdat iedereen uniek is, zijn er verschillende werkwijzes én een brede visie en filosofie nodig om succesvol, snel en effectief resultaat te kunnen boeken dat zowel direct voelbaar als hoorbaar is.

Veel stemmethodes hebben doorheen de jaren lucratieve systemen ontwikkeld om zangers en sprekers te begeleiden in een gezond, kwalitatief en mooi stemgebruik. Die moeten weliswaar correct toegepast worden volgens de aard van de stemproblematiek en het individu en zijn/haar denkstijl. Werken volgens één stemmethode zou daarom een te enge benadering zijn. Een combinatie van meerdere methodes voor evenveel stemtypes en -karakters is essentieel.

Daarom is de allereerste vraag in stemcoaching die je je moet stellen niet “HOE? (…bereik je de stem die je voor jezelf wil)”, maar “WIE?” (…ben je en wie wil je zijn?). Door de laatste vraag te beantwoorden (Wie?) heb je onmiddellijk ook antwoord op de eerste vraag (Hoe?) want de aanpak zal daardoor volledig aangepast zijn aan het individu en niet omgekeerd.

Hier start het kern en de kracht van de Mind The Voice-filosofie: de link tussen stem, lichaam en geest, de “mind” beïnvloedt de “voice”.

Een snelle en succesvolle aanpak is pas gegarandeerd als je als coach uit je comfortzone durft te treden en elk individu opnieuw zonder oordeel leert lezen en profilen. Hoe? Hiervoor heeft de Mind The Voice-methode handvaten ontwikkeld die exclusief in de opleidingen worden aangereikt.

 

MEER INFO / INSCHRIJVEN