Laden Evenementen

Master your voice, body & mind

Mind The Voice is een visie, filosofie en stemmethodiek die voice, body & mind connecteert. Het combineert technieken en methodieken uit de logopedie, zangwereld, yoga, psychologie, meridianenleer, kinesitherapie en personal training tot één geheel.

Door je mind & body te begeleiden in de juiste richting, creëer je automatisch controle over de stem.

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de stem en op zoek is naar een visie en methodiek met een holistische approach dat alles omvat. Toepasbaar in het dagelijkse leven, hands-on. Waarbij zowel Oosterse als Westerse methodieken in elkaar overvloeien en toepasbaar zijn gemaakt binnen de stemwereld. Toepasbaar voor elke zanger, vocal performer, podiumartiest, spreker, of therapeut binnen de logopedie- of zangpraktijk.

Mijn grote drijfveer is vocalisten, sprekers, professionals en zij die gepassioneerd zijn door de stem te inspireren en inzicht te geven over de vele mogelijkheden eenmaal je de connectie vindt tussen je voice, body & mind. Men zegt, “je bent wat je eet”, maar je klinkt ook hoe je bent. Je stem kan niet liegen. Mijn methode wil een “kapstok” bieden waarin alle puzzelstukjes tussen de vele mogelijkheden in voice, body & mind kunnen worden aan opgehangen, zodat ze in kaart worden gebracht en nog belangrijker, moeiteloos kunnen worden uitgevoerd. Want eenmaal on stage, als spreker, acteur of zanger, moet het automatisch, moeiteloos en naturel kunnen gaan.

Tiffany VeysHead vocal coach

 

Buiten de lijntjes

De ontwikkeling van een gezonde, kwalitatieve, radiofone en krachtige stem is de eerste goal. Dit via steeds vernieuwende en efficiënte technieken uit de stemwereld en ver daarbuiten. Mind The Voice combineert de beste methodes uit de logopedie- en zangwereld, maar kleurt ook buiten de lijntjes door tools te integreren uit de sport, personal coaching, kine, massage, mindfulness en yoga om zo het beste resultaat te krijgen uit jouw stem.

Boventonen

Je bent wat je eet. Je klinkt hoe je bent. Je stem is namelijk het product van een heel proces aan samenwerkingen in je lichaam, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als energetisch. Is daar in heel die keten een blokkade te bespeuren, dan zal je dit horen aan het gemis van bepaalde frequenties en boventonen in je stem. Die frequenties gaan we ontlocken door stemtechnieken, SOVT-Trainer-oefeningen, “body/voice” massage & manuele technieken, stretching, yoga en/of fysieke training voor de stem.

Unieke sound

Mind The Voice ontwikkelde een schilderspalet aan klankkleuren of “sounds” die vocalisten binnen hun persoonlijkheid en muziekstijl naar hartelust kunnen gebruiken om hun eigen unieke sound te kunnen creëren.. Elke sound kreeg een eigen “vocal strategy”, dit is een soort van vernieuwde -extra korte- stemopwarming waarbij je je sound door een korte trigger activeert bij je spiergeheugen nét voor gebruik. Dit stelt je in staat om altijd en overal jouw niveau te behalen als vocalist.

Vocal map

Met de ‘Vocal Map‘ heeft Mind The Voice een voice, body, mind plattegrond ontwikkeld dat een weergave geeft van zowel de denkstijl, lichaamstonus en van de gebruikte vocale technieken. De kapstok waaraan alle puzzelstukjes kunnen worden aan opgehangen. Van hieruit heeft Mind The Voice een vocal strategy gecreëerd, voor elke sound of stemkleur. Dit is een “go-to-voice” om de sound die jij wil maken te kunnen vormen en trainen.

Vocal strategy

Hoe vaak hoor je niet dezelfde mainstream oefeningen: “Lalala”, “oe”, “maameemie”, liptrillen, lax vox,… Als je echter veel vooruitgang wil boeken volstaat een basis stemopwarming niet. Elke vocalist heeft een eigen approach en oefenschema nodig, afhankelijk van niveau, denkstijl, body setting, goals en moment van uitvoering. De traditionele stemopwarming is daarom voor eens en altijd verleden tijd. Mind The Voice ontwikkelde de vocal strategy, dit is een extra korte stem-“go-to”, per sound en per situatie. Zo wordt je stem vanaf nu altijd verwend met de juiste oefening of behandeling.

Alles is mindset

Alles is mindset. En alles is ook spiergeheugen. Doe je 5x een oefening verkeerd en 2x een oefening juist, dan heeft je spiergeheugen onthouden wat je die 5x hetzelfde hebt gedaan. Daarom is vocal training volgens Mind The Voice het integreren van technieken en sounds in het spiergeheugen door vocale oefeningen te combineren met lichamelijke oefeningen en de denkstijl. Out of the box stem-en zangoefeningen in combinatie met een trilplaat, yoga, body exercises, bepaalde houdingen zijn dé tool om je muscle memory te trainen.

SOVT-Trainer

We love straw singing! Maar de SOVT-Trainer, ontwikkeld door Mind The Voice, is allesbehalve een gewone “straw”. Dit stemtrainingsinstrument is de enige voice straw op deze planeet waarmee je 15 levels van stemopwarming kan doen. Dit maakt écht het verschil, want hierdoor kan je volgens de Mind The Voice-methode je stem trainen in al zijn facetten: herstellend, activerend en optimaliserend! (lees: na belasting, vòòr een concert of als training van bepaalde sounds) Get your voice in the very best shape met de SOVT-Trainer!

Shout

Freedom is a state of mind. Freedom of the voice is een Mind The Voice techniek, genaamd de “shout”. Shout niet in de zin van “roepen”, maar in de zin van een open sound. Eenmaal je de “shout” kent en kan uitvoeren, helpt deze techniek jou de moeilijkste stemeffecten en de hoogste noten te halen. Wanneer conservatoriumgeschoolde zangers na 5 jaar opleiding de shout ontdekken blijken ze een terts hoger te kunnen zingen dan ze oorspronkelijk dachten. Moeiteloos welteverstaan! De shout is niet alleen een eye-opener, maar een voice-opener.

Vocal workouts

Mind The Voice maakt het onderscheid tussen drie stemniveau’s: restore, reset & upgrade. Deze knowhow is ontzettend belangrijk bij het bepalen van een juiste stemopwarming en stemtraining en is verschillend per individu, denkstijl, situatie, goal. Je krijgt oefeningen, technieken en work-outs voor mind, body en voice, onderverdeeld volgens de drie stemniveau’s, die je zal kunnen toepassen om zowel stemherstellend, stemactiverend als stemoptimaliserend te werken.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Opleiding Mind The Voice
2-daagse opleiding
545,00 Incl.BTW
Onbeperkt

Titel

Contact Info

Lippeloseweg 44 - 2890 Sint-Amands

Phone: +32(0)32980494

Mobile: +32(0)473115925

Web: Mind The Voice

Ga naar de bovenkant