Hartcoherentietraining

Hartcoherentietraining is een wetenschappelijk onderbouwde methode om via eenvoudige ademhalingstechnieken het hart in een coherente staat te brengen. Op die manier zendt het hart signalen naar je hersenen en de rest van je lichaam die zorgen voor een evenwicht in het brein en zenuwstelsel. Het hart is immers één van de belangrijkste organen van het menselijk lichaam dat als belangrijk informatieverwerkingscentrum fungeert.

Door langdurige stress raakt het zenuwstelsel uit balans. Je geraakt in een vecht-of vluchtreactie (fight/flight/freeze), verliest jezelf in hevige emoties (boosheid, angst, verdriet,…) of loopt onnodig te piekeren. Je krijgt je brein als het ware niet in off-modus. Bij stress of negatieve emoties laat je hartritme een chaotisch patroon zien. Bij positieve gevoelens en geluksgevoelens is je hartritmepatroon coherent (lees: golvend en meegaand met de ademhaling). Bij hoge hartcoherentie is het brein in staat om optimaal te functioneren en voel je je gelukkig, relaxt en in flow. Het hart geeft het brein de boodschap dat alles “oké” is, weg paniek, weg stress, welkom “zen-modus”. Je autonoom zenuwstelsel is in evenwicht.

Hartcoherentie is een indicator voor algemeen welzijn.

Hoge hartcoherentie werkt stressreducerend en boost daarom ook onrechtstreeks je zelfvertrouwen, zelfwaarde en geluksgevoel.

Wil je stressbestendiger worden, dan is hartcoherentietraining dé techniek voor jou!

Biofeedback

Je hartcoherentie wordt gemeten via een biofeedbackprogramma door je Mind The Voice-coach tijdens de sessies zodat je onmiddellijk feedback krijgt over het verloop van de oefening.
Vervolgens krijg je ademhalingsoefeningen, geleide audio-oefeningen en tips & tricks mee naar huis die je zullen helpen meer hartcoherentie te verkrijgen en zo moeiteloos te werken aan een gezonde levenswijze.

Verloop

Sessie 1: intakegesprek + uitgebreid ademhalingsonderzoek. (ademconditietest, testen lichamelijk spanningslevel, hartcoherentietest) Meegeven algemene tips hartcoherentietraining + oefeningen mee naar huis.
Gedurende sessies 2 - 4:
Ademhalingstechnieken: borst-, buik-, middenrifademhaling, wisselademhaling, hartfocus ademhaling, bio-feedback oefeningen, afstellen van persoonlijke ademhalingsfrequentie, lichaamsoefeningen, geleide audio-oefeningen voor thuis,...

  • Mind-The-Voice—Vocal-Clinic-3
  • Mind-The-Voice—Vocal-Clinic
  • Brein (1)
  • Hartcoherentie Mind The Voice

De hartcoherentietraining bestaat uit vier individuele sessies met jouw MTV-coach verspreid over 4 – 8 weken en gaan door in de behandelruimte van de Mind The Voice Vocal Clinic. Tussen twee sessies zit er een periode van één à twee weken.

Prijs: €240 voor de hele training, inclusief water of thee en het benodigde materiaal.

Mastering others is strength. Mastering yourself is true power.

(Lao Tzu)