Logopedie bij Mind The Voice

Mind The Voice is als grootste steminstituut in Vlaanderen gespecialiseerd in het behandelen van stemstoornissen. Daarbovenop helpen onze gediplomeerde logopedisten je graag verder met:

Stemcoaching

De beste sprekers zijn zich meer dan bewust van het belang van een aangename, overtuigende stemkleur in combinatie met een gezond stemgebruik en de juiste uitspraak. Stemcoachingsessies bij Mind The Voice trainen jou tot de spreker die je voor jezelf wil zijn.

Meer info

Stemtherapie

De oorzaak van stemproblemen ligt vaak bij een verkeerd stemgebruik of het onvoldoende bewust omgaan met de stem, gekoppeld aan een foute ademhalingstechniek. Wanneer je regelmatig hees of vermoeid bent aan de stem en spreken niet meer gemakkelijk of aangenaam aanvoelt, is stemtherapie aangewezen.

Meer info

Taal, lezen, rekenen en schrijven.

Leerproblemen en leerstoornissen komen vaak voor. Meer dan 5% van de kinderen heeft er last van. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat vroegtijdige hulp de meeste kans op succes heeft. Mind The Voice is gespecialiseerd in dyslexie, dyscalculie en dysorthografie.

Meer info

Voice massage

Naast de traditionele adem-, stem- en zangtechnieken is Mind The Voice gespecialiseerd in het manipuleren van het strottenhoofd en het masseren van de zones rondom de nek, schouder en rug. Door de voice massages ontstaat er een betere balans in het gebied rondom de stem waardoor je stembanden vrijer kunnen trillen.

Meer info

Kinesiotaping voor de stem

Kinesio taping wordt succesvol toegepast voor acuut wegnemen van blokkades en spanning rondom de spieren die de stem beïnvloeden. Door middel van de tape zullen de spieren terug hun oorspronkelijke tonus terugvinden waardoor je stem terug operationeel is.

Meer info

Articulatiestoornissen

Zowel kinderen als volwassenen krijgen te maken met articulatiestoornissen: spraakklanken worden vervangen, weggelaten en/of vervormd. Wanneer spraakklanken consequent anders geproduceerd worden dan overeenkomstig culturele of leeftijdsnormen, spreken we over een articulatiestoornis.

Meer info

Uitgebreid stemonderzoek

In onze Voice Clinic beschikken we over alle nodige apparatuur om een volledig stemonderzoek af te nemen. Met deze resultaten gaan onze logopedisten aan de slag en maken voor jou een op maat gemaakte Voice Work-Out.

Meer info

Stemcoaching voor transgenders

De Mind The Voice-methode is uitermate geschikt voor het feminiseren van de stem voor transvrouwen. Mind The Voice legt niet enkel de nadruk op het verhogen van de stem (pitch), maar voornamelijk op de karakteristieke kenmerken van de vrouwenstem.

Meer info

Nascholingen voor mensen met een sprekend beroep

Als leerkracht is je stem niet alleen je communicatiemiddel, je stem is je instrument.
We beschikken over meerdere modules waardoor wij opleidingen en nascholingen op maat kunnen aanbieden.

Meer info

Mind The Voice heeft een eigen unieke methode ontwikkeld voor gezond stemgebruik. Over Vlaanderen en Nederland wordt deze methode als vernieuwend en efficiënt onthaald bij logopedisten en artsen.

 • mind-the-voice-logopedie-2
 • Mind-The-Voice—Vocal-Clinic
 • mind-the-voice-logopedie-1
 • Mind-The-Voice—Vocal-Clinic-3
 • mind-the-voice-logopedie-3
 • Mind-The-Voice—Vocal-Clinic-2
 • mind-the-voice-logopedie-4
 • Leerproblemen en leerstoornissen

  Bij Mind The Voice kan je terecht voor leerproblemen en leerstoornissen.

 • Nascholing Mind The Voice Keel