2-daagse nascholing

Een intensieve nascholing voor logopedisten en vocal coaches om de Mind The Voice-methodiek in de praktijk toe te passen door grondlegger van de methodiek, Tiffany Veys.

De Mind The Voice-methode is een methode voor gezond stemgebruik dat bestaat uit de beste technieken uit de stem-, spreek- en zangwereld met daaraan gekoppeld succesvolle, efficiënte en bewezen technieken voor mind & body zoals mindfulness, hartcoherentietraining, autogene training en massage.

De kern en de kracht van de Mind The Voice-methode is: de ‘mind‘ beïnvloedt de ‘voice: de link tussen stem, lichaam en geest.

Stemtherapie en vocal coaching volgens Mind The Voice vertrekt vanuit een holistische visie omdat naast lichamelijke factoren, ook steeds mentale en emotionele onevenwichtigheden een belangrijke rol spelen bij het tot stand komen van ziekteprocessen (stemtherapie) of in het optimaliseren van de stem (vocal coaching). Weet je hoe je ‘mind‘ te sturen, dan heb je onmiddellijk ook controle over je ‘voice‘.

De Mind The Voice-methode maakt het onderscheid tussen 3 facetten:
prereset van de stem (stemtherapie)
reset van de stem (spreekstem, basis borststem zang) = gezond stemgebruik + intensief stemgebruik
upgrade van de stem (basis kopstem, stemeffecten, stemtoevoegingen) = intensief stemgebruik + stemoptimalisatie/creëren van unieke sound
Voor Mind the Voice is het verschil tussen de stem-en de zangpraktijk mimiem. Zowel prereset, reset als upgrade zijn volgens de Mind The Voice-methode cruciaal om het beste uit de stem te halen: een kruisbestuiving tussen beide werelden.

Stemtherapie én stemcoaching start vanuit profiling van onze artiest/zangstudent/cliënt. Na profiling is de werkwijze bij iedereen uniek, maar daardoor ook snel én efficiënt omdat de oefeningen en technieken die gegeven worden, aangepast worden naargelang de persoon die voor je staat. Deze open visie leert ons dat een artiest/zangstudent/cliënt méér is dan de stembanden alleen, maar dat je de persoon àchter de stem moet begrijpen om een optimaal resultaat te verkrijgen. Tijdens de nascholing gaan we hier diep op in, gaan we ook oefenen òp elkaar, laten we casussen horen vanuit zowel de stem- als de zangwereld, en is er ook ruimte voor persoonlijke vragen.

Bovenop de koppeling tussen mind en voice is er de populaire en efficiënte techniek bestaande uit de 4 basisbegrippen: ‘de 4 knopjes van klanksetting’. Je leert als het ware 4 knopjes ‘aanzetten’ om de stem zowel bij jezelf als bij je artiesten/zangers/patiënten/cliënten te resetten tot een gezond stemgebruik. Pluspunt: de weergave van de 4 knopjes is zo eenvoudig dat het kan worden nagetekend door kinderen en het zelfs heel gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is voor de allerjongsten in de stem- en/of zangpraktijk!

De Mind The Voice-methode is gebundeld in de 2 boeken ‘De Stembijbel‘ (Mind The Voice 2015) en ‘Mind The Voice, Zo leer je zingen!‘ (Lannoo 2012).

Tiffany Veys, auteur en grondlegger van de methode, heeft verscheidene trajecten op maat uitgewerkt om logopedisten, stemcoaches, zangcoaches en vocal performers te leren werken, sturen en begeleiden volgens haar unieke methode: de link tussen stem, lichaam en geest. Daarbovenop heeft Mind The Voice verschillende logopedische behandelmethodes uitgewerkt en uitgestippeld voor het reduceren van stemproblemen zoals niet niet-organische stemstoornissen (MTD, psychogene dysfonie/afonie, genderdysfonie, mutatiestoornis enz.) en organische stemstoornissen (onvoldoende stemplooisluiting, stemplooinoduli, stemplooipoliep, …).

 

Waar?

Mind The Voice
Lippeloseweg 44
2890 Sint-Amands (BE)
03/298.04.94

Wanneer?

Zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018
OF
Zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018

9u30 - 12u30 Voormiddagsessie
12u30 - 13u30 LUNCH
13u30 - 16u30 Namiddagsessie

Kostprijs

300€ ex. btw
(incl. warm middagmaal, koffie & thee, Mind The Voice-opleidingscursus)

Inhoud van de nascholing


Je 'mind' beïnvloedt je 'voice'.

• Theoretische link tussen stem, lichaam en geest.
• De drie delen van het brein, het autonome zenuwstelsel en de nervus vagus versus de stem.
• Combineren van stemtechnieken met ademtherapie, hartcoherentietraining (biofeedback), autogene training, mindfulness, relaxatietechnieken en voice (laryngeale) massage.
• Stemproblemen en de link met je karakter (profiling).

Reset je stem: de 4 knopjes van klanksetting

• Didactische vaardigheden om de 4 knopjes van klanksetting op elk niveau te resetten en te optimaliseren. (corrigeren van de houding, ademhaling, ademsteun, positie van het strottenhoofd, stembandsluiting, klankprojectie, klankkleur)
• Auditief herkennen, diagnosticeren en corrigeren van een stemgeluid.
• Overdracht via beeldspraak: hoe je de verbeelding aanspreekt en op die manier via de mind de stem aanstuurt op fysiek niveau.
• Stemoptimalisatie en het behandelen van specifieke stemproblemen. (MTD, psychogene dysfonie, genderdysfonie, mutatiestoornis…), en organische stemstoornissen (onvoldoende stemplooisluiting, stemplooinoduli, stemplooipoliep, …)

Mind The Voice in de praktijk

• Je eigen stem resetten in de praktijk: alle technieken bij jezelf leren toepassen in groep.
• Masterclass stem- en zangoefeningen: stemoefeningen zelf leren uitvoeren en beoordelen bij je medecursisten.
• Stemoefeningen correct leren toepassen bij je medecursisten. (rollenspel: stemcoach - cliënt)

Inschrijven voor deze nascholing:

Schrijf je nu in via info@mindthevoice.be.

Je ontvangt vervolgens alle gegevens om jouw inschrijving te vervolledigen.

 

Je kan deze opleiding ook volgen via de KMO-Portefeuille. Indien je dit wenst, gelieve dit mee te vermelden in je bericht. We zorgen dan voor de nodige documenten voor jouw inschrijving.

 

Registratienummer DV.O222422

Art-Times 0891.429.802


Ondernemingsnummer

Wil je deze opleiding volgen via de KMO-Portefeuille?
NeenJa