RECORD YOUR VOCALS

Sing it! Record it! Mix it! Share it!

Audio & video opnemen met je gsm is de dag van vandaag kinderspel. Sing, record en klaar is kees.

Maar wat als je je stem écht degelijk wil kunnen opnemen omdat je een geluidsopname van degelijke kwaliteitwil? Wat als je budget wil uitsparen door geen opnamestudio te boeken, maar de recordings zélf thuis te doen Billie Eilish en haar broer Finneas, Stromae en vele anderen verstonden de kracht van het begrip “DIY”. Je kan immers zelf thuis aan de slag gaan, zonder tijdsdruk, en je creativiteit de vrije loop laten gaan.

Are you in?

Wat je nodig hebt om te starten is een basis audio set-up, en de juiste knowhow en basiskennis van audio en van het technische materiaal waarmee je werkt. Tegenwoordig kan je veel leren online via YouTube of een online cursus, maar niets is beter dan de directe aanpak:

  • In deze opleiding leer je te werken op je eigen set-up van thuis, en krijg je een stevige portie recording skills.
  • Je leert hoe je je vocals thuis kan records, editen en mixen in de muziek en hoe je je muziek kan synchroniseren op beeld voor eventuele YouTube video’s.
  • Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld.
  • Opnametechnieken en de kneepjes van het vak worden gedeeld door niemand minder dan vocal producer, operational director en sound engineer, Kris Van Roy. Hij leert je de nodige expertise om jouw stem te laten klinken zoals ze moet klinken!

De 2-daagse opleiding RECORD YOUR VOCALS gaat door op

  • Zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 tussen 9u30 en 16u30

in de Mind The Voice Studio’s te Puurs-Sint-Amands. (Lippeloseweg 44, 2890 Puurs-Sint-Amands).

Je leert je audioskills verfijnen aan de hand van je eigen materiaal, zodat je onmiddellijk na de cursus thuis aan de slag kan.

Neem dus mee:

  • Laptop/computer
  • Audio interface
  • Microfoon + statief
  • Hoofdtelefoon
  • Kabels

Indien je (nog) niet in het bezit bent van één van de bovenstaande benodigdheden, geef dit dan zeker aan bij je inschrijving!

Kris Van Roy is sound engineer en oprichter & managing director van Mind The Voice, en operational director van productiehuis WOLF44.
Als audio expert koppelt hij zijn expertise en kennis aan de Mind The Voice-methode voor de ontwikkeling van nieuwe technieken binnen de stemwereld. Hij is tevens de creator van de Mind The Voice SOVT-Trainer, een uniek stemtrainingsinstrument om je stem te herstellen, op te warmen en te trainen.

Kris is afgestudeerd als Master in Music, jazz- en lichte muziek, muziekproducer aan School Of Arts in Gent en werkte tot 2016 ook als freelancer voor de tv-, radio- en reclamewereld als mediaspecialist (audio & video).

Zijn referenties: Mediaspecialist (audio & video) voor radio, tv en reclame: Eleven Sports, Pretpraters (Captaties Thomas Smith, Philippe Geubels, Advocaat Van de Duivel, …), Mathilde Studios (Piet Peere, Captaties voor bedrijven), Arendsoog (Sportcaptaties), QMusic, TV Oost, Medialaan (Het Nieuws, Royalty, Big Brother,…).

Tijdens de middag wordt er een lunch voorzien door inhouse catering van “B4R of F4ME”. Mocht je voedselintoleranties hebben, meld dit dan zeker bij je inschrijving.

Prijs 2-daagse opleiding, inclusief warme lunch: € 250.

SCHRIJF JE NU IN!