Welkom bij Singing Mag!

Dé voiceblog van Mind The Voice

Health to the voice

Lees meer

From A to Artist

Lees meer

How to sing! #diy

Lees meer

Vocal stuff

Lees meer

Badass Workouts

Lees meer

Wie ben ik?

Wie ben ik? Ik ben Tiffany Veys, voxaholic van het eerste uur! Founder & head vocal coach van Mind The Voice, auteur van de boeken “Mind The Voice. Zo leer je zingen!” en “De Stembijbel“, co-founder van de Mind The Voice SOVT-trainer, en pionier van een eigen vocal approach met als kernfilosofie: de link tussen stem, lichaam & geest.

Ik ben een onderneemster pur sang, gelukkig getrouwd met een al even gepassioneerde ziel en ondernemer als mij, Kris Van Roy, medefounder van Mind The Voice. En Mind The Voice is ons gezamenlijk “projectje”. Samen met Wolf44 één van de “moederprojecten” van vele andere projectjes. Zonder projectjes, ben ik niet gelukkig. Niet omdat ik mijn ambitie achterna loop en leef in de toekomst. Nee. Ik leef te graag in het “NU” en geniet van elke seconde. Ik hou van projecten omdat ik geboren ben met een ontzettende drang tot creëren. En creatie betekent: “proces”. En een proces blijft altijd in ontwikkeling. Je bent nooit “echt” klaar met het schrijven van een song, een methodiek, een boek, het ontwikkelen van ideeën.

Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt. Op deze manier voelt mijn leven nooit aan als werken. Mijn passies voor zingen, muziek, songwriting, performen, de psychologie achter de mens, yoga, mindset, healing, sport en meditatie heb ik allemaal gebundeld in mijn vak als “holistic” vocal coach. En niet vocal coach in de traditionele zin van het woord. Ik ben vooral “coach” en dit voor (vocal) performers en artiesten, maar evenzeer soms voor DJ’s, ondernemers, bedrijfsleiders. Als ik maar creatievelingen mag coachen, inspireren en mag begeleiden in het bereiken van hun allerhoogste potentieel.

My limit is beyond the sky.

Zingen is topsport. Als (top)sporter word je begeleid door een personal coach. Ik wil dié trainer zijn die het ultieme uit een stem en uit een artiest haalt. Het verschil maken. Technieken uit de sport, fysiotherapie, personal coaching,… combineer ik maar al te graag met technieken uit de psychologie, met levenswijsheid & -filosofie, met mijn “vocal magic“, om dat dan weer terug te koppelen naar het ontzettend interessante vak als vocalist on stage: performen, zangtechniek, interpretatie, emotie, acting,…

Ik ben ook ontzettend geïntrigeerd in alles wat je mogelijks kan uitvoeren met de stem. Stemeffecten zoals beltings, distortions, screams, grunts, & growls vind ik geweldig om te coachen, net omdat ik graag buiten de lijntjes kleur. Dus al wie even graag buiten de lijntjes kleurt, be my guest!

Ik wil geen copy-paste uitvoeren. Ik zoek naar wat een artiest, een stem, een mind uniek maakt.

Ik leef vanuit passie en met een missie! Mijn missie is vocalisten te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Zichzelf niet te limiteren. Te shinen. Ja, dat!

“I strive for excellence so that singers can reach their full potential.”

Tiffany Veys, Head vocal coach
singingmag