STEMTRAINING VOOR LEERKRACHTEN

Veel leerkrachten hebben na langdurig praten last van vermoeidheid aan de stem met heesheid tot gevolg. De oorzaak ligt vaak bij een verkeerd stemgebruik. Intensief stemgebruik eist intensieve stemtraining en dat is wat deze nascholing aanbiedt.

Een gezond stemgebruik is één ding, de visie van Mind The Voice gaat dieper dan dat. ‘Mind’ en ‘voice’ zijn immers niet los te koppelen van elkaar. Je ‘mind’ beïnvloedt je ‘voice’.  De juiste ademhalings- en spreektechnieken, een juiste mindset en een goede lichamelijke conditie zijn cruciaal om dagelijks voor de klas te staan met volle enthousiasme en energie. Vergeet niet, voor een rumoerige klas staan kan zijn tol eisen, en dan word je als leerkracht door vermoeidheid, stress en energieverlies al snel verleid tot foutief stemgebruik.

Als leerkracht is je stem niet alleen je communicatiemiddel, je stem is je instrument.

De bijscholing is volledig praktijkgericht. Gedurende 2u wordt er intensief in een kleine groep van 15 personen gewerkt aan de juiste ademhalings- en spreektechnieken en worden er voor elke cursist individueel praktischeervaringsgerichte tips gegeven rond gezond stemgebruik, stemkleur, lichaamshouding, mindset, stemzorg en spreken voor de klas.
Er worden hulpmiddelen en adviezen aangereikt om de stem zo goed mogelijk te verzorgen. We gaan ook dieper in op de link tussen stemproblemen en extraverte/introverte personen. Inzicht in die materie zorgt ervoor dat je stemproblemen na het volgen van deze nascholingen steeds een stapje voor bent.

Een leerkracht is kapitein van het schip dat ‘klas’ heet.

Leer in deze nascholing alles over lichaamstaal, mindset, klas- en stemmanagement. Leer hoe je je klas kan blijven boeien.
Hoe varieer ik in stemgeluid? Hoe creëer ik meer stemvolume? Hoe kan ik mijn stem sparen wanneer ik verkouden ben? Welke tips kan ik opvolgen om mijn stem gezond te houden? Allemaal vragen waar je het antwoord op weet na het volgen van deze interessante nascholing!

Tiffany Veys is één van de top vocal coaches in België met meer dan 35.000 uren van individuele coaching ervaring op haar palmares. Zij is Master in music, jazz- en lichte muziek en bezieler van het steminstituut Mind The Voice die ze oprichtte samen met haar echtgenoot Kris Van Roy.

Zij is grondlegger van de Mind The Voice-methode en (co)auteur van de boeken ‘Mind The Voice – Zo leer je zingen!’ (Lannoo 2012) en ‘De Stembijbel’ (Mind The Voice 2015). Zij inspireert en coacht dagelijks sprekers, artiesten in wording en professionele zangers tot hun ultieme doel.

Daarbovenop is zij gastdocente “Stemcoaching” aan de Thomas Moore Hogeschool Mechelen (LEON) en geeft zij wekelijks workshops en nascholingen “Stemtraining” in scholen en scholengemeenschappen over heel Vlaanderen voor leerkrachten. Ook geeft zij opleidingen, masterclasses en lezingen over de Mind The Voice-methodiek voor logopedisten & vocal coaches in Vlaanderen en Nederland met als kerntopic: de link tussen stem, lichaam & geest. Zij werkt samen met Dr. Mieke Moerman voor voice research betreffende de Mind The Voice-methode en leidt samen met haar echtgenoot Kris Van Roy  het Mind The Voice-team bestaande uit vocal coaches, logopedistes, psycholoog, kinesitherapeut, osteopaat, producers en songwriters.

De kostprijs voor een bijscholing van 2u bedraagt €400 (ex BTW) + vervoerskosten tot aan de locatie en terug.

Graag maken we voor jou een passende offerte, mail ons vrijblijvend naar info@mindthevoice.be of vul onderstaand contactformulier in.

VRAAG VRIJBLIJVEND JE OFFERTE

[cf7-form cf7key="contactformulier-1"]