STEMTRAINING VOOR PROFESSIONALS

Persoonlijke communicatie is cruciaal in het bedrijfsleven. De beste sprekers zijn zich meer dan bewust van het belang van een aangename, overtuigende stemkleur in combinatie met een gezond stemgebruik en de juiste lichaamstaal.

Maar hoe creëer je een stem waarmee je iedereen overtuigt? Hoe sta je steeds opnieuw zelfzeker voor een publiek? Hoe zijn je houding en lichaamstaal best? Hoe versterk je je stemvolume zonder microfoon? Of anderzijds, hoe moet je spreken mét een microfoon? Wat zijn de juiste microfoontechnieken? Hoe kies je de juiste spreeksnelheid?

Allemaal vragen die behandeld worden in de coachingsessie “Stemtraining voor stemprofessionals”.

VERBALE & NON-VERBALE COMMUNICATIE

De training is volledig praktijkgericht. In de voormiddag wordt er een introductie gegeven  over de juiste ademhalings- en spreektechnieken en worden er praktische tips gegeven rond zowel non-verbale communicatie (lichaamstaal, lichaamshouding), verbale communicatie (gezond stemgebruik, het belang van je stemkleur), stemproblemen en de link met je mindset, stemtips om je stem te verzorgen, presentatietechnieken, stembeheersing bij stressvolle situaties,…

In de namiddag volgt er een doe-workshop waarbij de cursisten elk afzonderlijk leren het beste uit hun stem te halen. Elke cursist krijgt persoonlijke tips en adviezen betreffende zijn/haar stemgebruik (klanksetting, klankkleur, stemvolume, draagkracht), uitspraak (klankplaatsing), intonatie, lichaamstaal, overtuigingskracht.

Intensief stemgebruik eist intensieve stemcoaching en dat is wat deze training aanbiedt.

 • Non verbale communicatie: correct lichaamshouding, positieve lichaamstaal.
 • Verbale communicatie: soorten ademhalingen, borst-, buik-, middenrifademhaling, ademsteun & ademcontrole, stemvolume, ontspannen stemgeving, open keel.
 • Reset je stem: de 4 knopjes van klanksetting.
 • Verbale communicatie: klankplaatsing & stemoefeningen.
 • Stemtips & stemproblemen: voeding, verzorging, eerste hulp, heesheid,…
 • Mentale communicatie: mindset, stemproblemen & de link met je karakter/mindset. Stressreductie dmv. ademhalings-/hartcoherentietraining.
 • Presentatietechnieken: natuurlijke intonatie, beklemtonen, spreektempo, microfoontechnieken, communicatie met je publiek, lichaamstaal.
 • Stemoefeningen, articulatieoefeningen, presentatieteksten onder begeleiding

Na deze training kan je snel en efficiënt dagelijks je stem resetten door middel van de juiste ademhalings- en stemtechnieken en mindset volgens de Mind The Voice-methode. Je bent je ook bewust van een foutief (ongezond) stemgebruik en weet hoe dit om te zetten naar een gezonde en aangename stem.  Je weet hoe je je stem dagelijks kan verzorgen door middel van de juiste tips betreffende voeding, verzorging, eerste hulp bij heesheid. Je begrijpt de link tussen je ‘mind’ en ‘voice’ en wat een correcte mindset voor je stem betekent.

Je ontdekt je potentieel als stemprofessional en weet hoe je dagelijks het beste uit jezelf kan halen om je publiek of toehoorders te overtuigen van je boodschap. Je weet hoe je je stem krachtig en gezond kan inzetten voor je persoonlijke goals, hoe je je stem kan intoneren om de juiste snaren te raken bij je publiek of toehoorders en hoe je eventuele stress tot het minimum reduceert en kan ombuigen tot inner power.

Mind The Voice is een erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille.

Wil je deze opleiding volgen via deze subsidiemaatregel?  Meld dit dan zeker bij je inschrijving en doe dan tijdig je aanvraag.

Indien je gebruik wil maken van de KMO-portefeuille:

 • dient de BTW binnen 14 dagen overgemaakt te worden met de gestructureerde mededeling van de factuur
 • begin tijdig met de aanvraagprocedure om jouw onderneming te registreren. Deze procedure is niet moeilijk maar vergt enige tijd. De aanvraag moeten binnen de 2 weken na aanvang van de opleiding zijn aangevraagd. Gebeurd dit niet, dan kan de opleiding niet meer via de kmo-portefeuille subsidie gevolgd worden.
 • het bedrag van de opleiding (ex btw) dien je in te geven op de kmo-portefeuille, daarna wordt er gevraagd jouw deel te storten op een rekening van SODEXO.
 • zodra de subsidie is gestort op je ‘portefeuille’ kan je de totale betaling doorvoeren van de opleiding.

We vragen jou daarom ook om deze procedure zo spoedig mogelijk te starten. In de volgende link staat meer informatie over de aanvraagprocedure:

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

Mind The Voice staat vermeld onder KMO-erkenningsnummer DV.O232355

Heb je hierover nog vragen? Wij helpen je graag verder.

Wens je geen gebruik te maken van de KMO-portefeuille, gelieve dan de gehele cursussom binnen de betalingstermijn over te maken.

Mind The Voice BE0657746112

PRIJS

De kostprijs voor 1u coaching bedraagt 60€.

Mind The Voice is ook dienstverlener voor de KMO-Portefeuille. Met deze subsidie van de Vlaamse overheid kan je als zaak, vennootschap of vzw tot 30% korting krijgen. Om van deze subsidie te kunnen geniet dien je een opleiding van 10 sessies te volgen. Alle info over de KMO-portefeuille vind je via deze link.

MEER INFO