STUDIO-OPNAMES & PRODUCTIES

– If it SOUNDS good, it IS good –

Als stemcoaching-instituut met een grote nadruk op het coachen van artiesten, beschikt Mind The Voice naast vocal coaching ook over afdelingen “SONGWRITING“, “PRODUCTIES” en “ARTIST SUPPORT” om een vlotte en efficiënte samenwerking & communicatie te bewerkstelligen tussen artiest, vocal coach, songwriter, producer en manager, waar het belang van de artiest voorop staat.

OPNAMESTUDIO

Onze high end opnamestudio is ingericht om hoogwaardige stemopnames op te nemen. Het hart van onze studio is de JOSEPHSON C715, een topmicrofoon die speciaal ontworpen is om elke stem warm en toch gedefinieerd te laten klinken. Door deze microfoon te combineren met de Dave Hills Design Europa I, een high end pre-amp en opnames aan 96kHz, verzekeren we jou opnames van topkwaliteit:

  • Stemopnames en/of spraakopnames (radiospots, jingles, commercials, presentaties, podcast,…)
  • Zangopnames (demo’s, single-opnames,…)

PRODUCTIES

Vanuit het ARTIST SUPPORT-traject of als externe zanger is het ook mogelijk om een productie op te starten van een single, ep of album. Een succesvolle, volwaardige artiest is immers de combinatie van vele delen:

RECORDED / COMPOSED door Mind The Voice

HOE OPSTARTEN?

Wil je een op maat gemaakte productie, dan heb je een producer nodig met de juiste skills.

Onze Mind The Voice-producer van dienst is niet enkel gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige (stem)opnames, maar is daarbovenop ook een uiterst goede muzikant en arrangeur. Daardoor maakt hij een volwaardig arrangement en productie rond jouw eigen song.

PROFILING
MEDIATRAINING
PROMOTIE
SOCIAL MEDIA
MANAGEMENT
LIVE SESSIE

HOE OPSTARTEN?

Je bent zanger(es) en beschikt nog niet over eigen materiaal:

  1. Je start met het opmaken van een ARTIST-ID (zie ARTIST SUPPORT) met jouw artist coach.
  2. Je maakt een afspraak met onze songwriter. De songwriter ontvangt jouw ARTIST-ID waarop alle aanwijzingen staan voor het maken van een gloednieuwe song.
  3. Wanneer je song is geschreven, maak je een afspraak met onze producer. De producer ontvangt jouw ARTIST-ID én een demo + leadsheet van de afgeleverde song in jouw ideale toonaard.
  4. The magic happens.

Je bent zanger(es) en beschikt al over eigen songs:

  1. Je maakt een afspraak met onze producer. De producer ontvangt jouw ARTIST-ID (eventueel via ARTIST SUPPORT) waarop alle aanwijzingen staan voor het maken van een gloednieuwe song + een demo + leadsheet van de song in jouw ideale toonaard.
  2. The magic happens.

De Mind The Voice-producer en -arrangeur van dienst is niemand minder dan topmuzikant Jelle Vinck. Hij is gespecialiseerd in radiovriendelijke pop songs: pop, funk, r&b, jazz, Nederlandstalig, dance,…

Zijn brede visie en muzikale achtergrond helpt hem moeiteloos  jouw visie op te pikken, en als essentieel deel van het creatief team mee te denken in joùw muzikaal project. Zijn arrangementen en producties tillen jouw songs absoluut naar een hoger niveau en dat voor een betaalbare prijs.

JELLE VINCK

Mind The Voice-Producer

Jelle Vinck is geboren in de vroege jaren tachtig in het Antwerpse.
Ten huize Vinck werd muziek er al vroeg met de spreekwoordelijk paplepel ingegeven. Het drumstel van Pa Vinck, de piano en enkele gitaren waren nooit ver weg. Op de leeftijd van 6 jaar werden de eerste grooves en akkoorden geïntroduceerd.

Een volgende logische stap in het muzikale traject was uiteraard de muziekschool en later de schoolbanken van dé Kunsthumaniora te Antwerpen. Het was hier waar hij samen met drie vrienden de populaire coverband Cookies and Cream oprichtte.

Jazz-stages met de Haleweyn stichting, les op de pop/jazz-studio en de academie in Grimbergen. Verschillende cursussen rond opnames en sounddesign, beter leren werken met Logic, Ableton,… de lijst aan vaardigheden groeit.

Vandaag treedt Jelle als gitarist op met Cookies and Cream op tal van corporate events maar stond hij ook al op podia van festivals zoals Laundry dayTommorowland, de Gentse feesten,…
Verder maakt hij remixen voor o.a. Kate Ryan, geeft gitaarles en startte in 2016 met een nieuwe band “Uncle Phil” waar hij de drums en alle programmatie van de samples en loops voor zijn rekening neemt.

Bij Mind The Voice specialiseert Jelle zich in het opnemen, arrangeren, producen en mixen van radiovriendelijke pop songs: pop, funk, r&b, jazz, Nederlandstalig, dance,… Zijn brede visie en muzikale achtergrond tillen elke nieuwe productie opnieuw naar een hoger niveau.

Kortom, Jelle is een allround “do it all’ die streeft naar de beste kwaliteit en is daarom de ideale aanvulling in het creatieve Mind The Voice-team.

ARTIST SUPPORT-PAKKETTEN

ARTIST-ID

200

ARTIST TRAINING

350

ARTIST MANAGEMENT

600

START VANDAAG NOG MET JE MUZIKAAL PARCOURS VAN MORGEN!