STEMTRAINING VOOR STEMPROFESSIONALS

Persoonlijke communicatie is cruciaal in het bedrijfsleven. De beste sprekers zijn zich meer dan bewust van het belang van een aangename, overtuigende stemkleur in combinatie met een gezond stemgebruik en de juiste lichaamstaal.

Maar hoe creër je een stem waarmee je iedereen overtuigt? Hoe sta je steeds opnieuw zelfzeker voor een publiek? Hoe zijn je houding en lichaamstaal best? Hoe versterk je je stemvolume zonder microfoon? Of anderzijds, hoe moet je spreken mét een microfoon? Wat zijn de juiste microfoontechnieken? Hoe kies je de juiste spreeksnelheid?

Allemaal vragen die behandeld worden in de coachingsessie ‘Stemtraining voor stemprofessionals’.

VERBALE & NON-VERBALE COMMUNICATIE

De training is volledig praktijkgericht. In de voormiddag wordt er een introductie gegeven  over de juiste ademhalings- en spreektechnieken en worden er praktische tips gegeven rond zowel non-verbale communicatie (lichaamstaal, lichaamshouding), verbale communicatie (gezond stemgebruik, het belang van je stemkleur), stemproblemen en de link met je mindset, stemtips om je stem te verzorgen, presentatietechnieken, stembeheersing bij stressvolle situaties,…

In de namiddag volgt er een doe-workshop waarbij de cursisten elk afzonderlijk leren het beste uit hun stem te halen. Elke cursist krijgt persoonlijke tips en adviezen betreffende zijn/haar stemgebruik (klanksetting, klankkleur, stemvolume, draagkracht), uitspraak (klankplaatsing), intonatie, lichaamstaal, overtuigingskracht.

Intensief stemgebruik eist intensieve stemcoaching en dat is wat deze training aanbiedt.

Programma

  • Non verbale communicatie: correct lichaamshouding, positieve lichaamstaal.
  • Verbale communicatie: soorten ademhalingen, borst-, buik-, middenrifademhaling, ademsteun & ademcontrole, stemvolume, ontspannen stemgeving, open keel.
  • Reset je stem: de 4 knopjes van klanksetting.
  • Verbale communicatie: klankplaatsing & stemoefeningen.
  • Stemtips & stemproblemen: voeding, verzorging, eerste hulp, heesheid,…
  • Mentale communicatie: mindset, stemproblemen & de link met je karakter/mindset. Stressreductie dmv. ademhalings-/hartcoherentietraining.
  • Presentatietechnieken: natuurlijke intonatie, beklemtonen, spreektempo, microfoontechnieken, communicatie met je publiek, lichaamstaal.
  • Stemoefeningen, articulatieoefeningen, presentatieteksten onder begeleiding.

Resultaten

Na deze training kan je snel en efficiënt dagelijks je stem resetten door middel van de juiste ademhalings- en stemtechnieken en mindset volgens de Mind The Voice-methode. Je bent je ook bewust van een foutief (ongezond) stemgebruik en weet hoe dit om te zetten naar een gezonde en aangename stem.  Je weet hoe je je stem dagelijks kan verzorgen door middel van de juiste tips betreffende voeding, verzorging, eerste hulp bij heesheid. Je begrijpt de link tussen je ‘mind’ en ‘voice’ en wat een correcte mindset voor je stem betekent.

Je ontdekt je potentieel als stemprofessional en weet hoe je dagelijks het beste uit jezelf kan halen om je publiek of toehoorders te overtuigen van je boodschap. Je weet hoe je je stem krachtig en gezond kan inzetten voor je persoonlijke goals, hoe je je stem kan intoneren om de juiste snaren te raken bij je publiek of toehoorders en hoe je eventuele stress tot het minimum reduceert en kan ombuigen tot inner power.

Stemcoach

Tiffany Veys is één van de top vocal coaches in België. Zij is oprichtster van steminstituut ‘Mind The Voice’ en heeft als stem- en zangcoach en voice researcher ervaring in zowel de spraak- als zangsector. Zij is de grondlegger van de Mind The Voice-methodiek, gebundeld in de boeken ‘De Stembijbel’ en ‘Mind The Voice – Zo leer je zingen!’. Mind The Voice is gespecialiseerd in stemtraining voor intensief stemgebruik, namelijk het spreken of zingen voor publiek (sales, coaches, call centers, trainers, docenten, leerkrachten, zangers, …).

Tiffany Veys is één van de top vocal coaches in Vlaanderen en bezieler van het steminstituut Mind The Voice met een eigen unieke stem- en zangmethode.

Tiffany Veys is één van de top vocal coaches in België en bezieler van het steminstituut Mind The Voice met een eigen unieke stem- en zangmethode.

Mind The Voice-methode

Een gezond stemgebruik is één ding, de visie van Mind The Voice gaat dieper dan dat. ‘Mind’ en ‘Voice’ zijn immers niet los te koppelen van elkaar. Je ‘mind’ beïnvloedt je ‘voice’.  De juiste ademhalings- en spreektechnieken, een juiste mindset en een goede lichamelijke conditie zijn cruciaal om het beste uit jezelf te halen als stemprofessional. Met stemcoaching volgens de Mind The Voice-methode boek je snel resultaat.

Als professioneel spreker is je stem niet alleen je communicatiemiddel, je stem is je instrument.