How to become an Artist!?

PLAN A – Artist ID, een baanbrekende 3-daagse reis ontworpen voor (startende) artiesten die hun unieke identiteit willen ontdekken en ontwikkelen. In een wereld waar het medialandschap razendsnel evolueert, is het cruciaal om je te onderscheiden. En dat begint bij het kennen en uitdragen van je eigen artistieke identiteit.

Met PLAN A – Artist ID duik je diep in de essentie van jouw creativiteit. Je leert niet alleen wat jou uniek maakt, maar ook hoe je deze uniekheid kunt verfijnen en gebruiken als fundament voor je verdere carrière. Onze ervaren coaches en industrie-experts begeleiden je door een intensief programma waarin zelfontdekking, creatieve ontwikkeling en strategische planning centraal staan.

Wat kun je verwachten?

  • Persoonlijke Ontdekking: Via interactieve workshops en reflectieve sessies ga je op zoek naar de kern van jouw artistieke zelf.
  • Creatieve Ontwikkeling: Leer hoe je jouw unieke eigenschappen kunt omzetten in krachtige artistieke expressies.
  • Strategische Planning: Ontwikkel een ‘Artist ID’ – een gids die je zal helpen om jouw unieke pad in de kunstwereld te navigeren.

In deze drie dagen leg je het fundament voor jouw ‘Artist ID’, een plan waarop alles in je carrière verder wordt opgebouwd. Dit plan helpt je niet alleen om je plek in de snelgroeiende mediawereld te vinden, maar ook om daar te blijven en te schitteren.

Schrijf je nu in voor PLAN A – Artist ID en begin aan de reis naar jouw unieke muzikale carrière!

Klaar om de artiest te worden die je altijd al had willen zijn?

Challenge accepted!

Te vaak zie ik dat artiesten, vastlopen in een keurslijf van rationaliteit en verwachtingen, zowel van henzelf als van anderen. Ze laten zich te weinig leiden door de magische ‘ja-sprongetjes’ vanuit hun hart.

Overthinking en vergelijken met anderen, zorgen ervoor dat je niet in de juiste flow komt en botst op creatieve blokkades. En ja, zelfs eventueel de “writer’s block”.

Maar, wat als we het anders benaderen? Wat als we ons uitsluitend richten op onze diepste verlangens, op de onbeperkte mogelijkheden, op het pure potentieel dat we als artiesten in ons dragen? Wat als we ons laten leiden door de kracht van passie en creativiteit?

Dàt is waar Artist ID voor staat.


1

Onze Coaching Aanpak:

Wat gaan we doen?

Bij PLAN A – Artist ID gaan we verder dan alleen het ontdekken van jouw unieke artistieke identiteit. Wij begrijpen dat een succesvolle artiest zijn of haar talent moet kunnen combineren met praktische kennis en vaardigheden. Daarom is ons programma ontworpen om je niet alleen te helpen bij het vinden van je unieke sound, maar ook om je de essentiële tools te bieden om direct aan de slag te gaan in de wereld van de media.

Wat gaan we concreet doen?

  • Identiteitsonderzoek: Samen ontrafelen we de elementen die jou artistiek uniek maken. Dit gaat over je stijl, je inspiraties, je verhaal, en hoe dit alles samenhangt met jouw persoonlijke en artistieke doelen.
  • Creatieve Uitdagingen Overwinnen: Elke artiest komt struikelblokken tegen. Of het nu gaat om creatieve blokkades, productietechnieken, of het vinden van je niche, wij bieden praktische sessies om deze uitdagingen aan te gaan.
  • Auteursrechten en Juridische Kennis: In de hedendaagse muziekwereld is het essentieel om je rechten als artiest te kennen en te beschermen. Onze experts leren je de basis van auteursrechten en hoe je jouw werk effectief kunt beschermen.
  • Het Ontwikkelen van een Businessplan: Muziek/Media is ook een bedrijf. Wij helpen je een solide businessplan op te stellen dat past bij jouw artistieke visie. Dit plan zal je in staat stellen om strategisch te denken over carrièrekansen, financiën, en marketing.

Praktische Toepassing: Alles wat je leert in PLAN A – Artist ID, wordt vertaald naar concrete acties en plannen. Aan het einde van de opleiding verlaat je ons niet alleen met een dieper begrip van jezelf als artiest, maar ook met een op maat gemaakt actieplan en de kennis om dit plan te implementeren.

Bij Mind The Voice geloven we dat iedereen de vrijheid heeft om te kiezen voor zijn of haar unieke zelf. Het is joùw leven, joùw carrière, en joùw eigen ding!

In ons Artist-ID opleidingsprogramma moedigen we je aan om volledig ‘in charge’ te zijn tijdens het hele artistieke proces. Het gaat erom jouw eigen uniciteit te vinden en je te durven laten horen in een wereld die vol is van diversiteit en mogelijkheden.

YES! Jouw eigen stempel te durven drukken.

Ok, het is absoluut spannend als je je nieuwe muziek aan de wereld laat horen. En ja, het voelt vaak als een persoonlijke afwijzing wanneer jouw muziek niet die erkenning krijgt die je vindt dat het verdient. Maar nee, je hoeft daarom niet angstig te zijn of te aarzelen om te dùrven helemaal je eigen unieke zelf te zijn, en te blijven doorzetten.

Verwacht geen wonderen. De kans op een onmiddellijke doorbraak is klein. Maar een écht artiest maakt muziek om de muziek. Geniet van het proces. Durft zijn eigen kern te volgen. En blijft authentiek, no matter what.

Voel je hoe de muziek jou roept? Ja?

Heb je een boodschap te vertellen? Ja?

Dan moet je vooral nu gaan pinpointen wie je wil gaan zijn, wat jou uniek maakt, en jou op die manier laten zien en horen aan de wereld.

Volg je gut-feeling en durf van jou te laten horen!


3

F#ck de verwachtingen.

Leef het leven dat je echt wil. Alleen jijzelf kan bepalen hoe dat zal zijn.

Alleen jij hebt de kracht om te bepalen hoe dat leven eruitziet, ook in jouw artistieke carrière. Dit unieke 3-daagse programma is ontworpen om je niet alleen te helpen jouw unieke artistieke identiteit te ontdekken, maar ook om je te voorzien van de praktische tools en kennis om die identiteit tot leven te brengen.

Durf te dromen, durf anders te zijn, en durf de artiest te zijn die je altijd al wilde zijn.

Met PLAN A – Artist ID leg je de basis voor een carrière die niet alleen jouw unieke talenten weerspiegelt, maar je ook helpt om het leven te leiden dat je echt wilt.

PLAN A

ARTIST ID