360° Methode voor de stem

Mind The Voice is hét antwoord op een totaalaanpak en een totaalvisie over de stem.

Mind The Voice is een innovatieve en unieke methode wereldwijd die mental, emotional, physical, energetic en vocal samenvoegt in één baanbrekende methode.

Het is de eerste én enige vocale methode die een totaalbenadering heeft gerealiseerd voor álle facetten binnen de Big Vocal 5: mentaal, emotioneel, fysiek, energetisch en vocaal.

Het bespreekt hoe de stem in onmiddellijke correlatie staat met:

 • Denkstijlen
 • Karakter
 • Coping Strategieën
 • Emotioneel Trauma
 • Lichaamstonus
 • Lichaamshouding
 • Motorische beweging (Mind in Motion)
 • Spierketens
 • Zenuwstelsel
 • Oogbewegingen
 • Energiebanen
 • Organen
 • Energievelden
 • Familiesysteem & Organisatiesysteem
 • Zelfexpressie

6 Core Principles

Mind The Voice is een visie, filosofie en methodiek, dat zes kernprincipes hanteert:

 1. Big Vocal 5: Dit kernprincipe hanteert een holistische aanpak door elk aspect van vocale expressie te onderzoeken vanuit vijf fundamentele invalshoeken: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en vocaal. De Big Vocal 5 zijn onderling verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds; werken aan één van de vijf resoneert door in de andere vier. Dit vormt het hart van onze methodiek, gericht op het creëren van een harmonieus en evenwichtig geheel.
 2. Vocal Map: De Vocal Map is een krachtig visueel raamwerk dat mindset, karakter, copingmechanismen, spierketens, emotionele blokkades, meridianen, energievelden en de stem met elkaar verbindt. Het biedt een integraal overzicht waardoor gebruikers de onderlinge relaties en invloeden tussen deze aspecten kunnen begrijpen en optimaliseren.
 3. Vocal Strategy: De Vocal Strategy-methode omvat specifieke “Go-to-Voice” strategieën waarmee je in slechts 5 tot 7 stappen nieuwe stemtechnieken kunt aanleren, onjuiste technieken kunt corrigeren en een breed scala aan vocale klanken en zangstemmen op een gezonde manier kunt beheersen. Deze strategieën zijn gebaseerd op key posities die door Body en Mind worden ingenomen, om de stem te sturen naar het gewenste resultaat.
 4. Vocal Kinetics: Dit kernprincipe omvat de integratie van sporttechnieken binnen vocale coaching, gericht op het optimaliseren van de fysieke aspecten van vocale prestaties. Door het samenspel tussen beweging en stem te benadrukken, richt deze benadering zich op het activeren en ontspannen van de juiste spierketens. Dit resulteert niet alleen in verbeterde vocale expressie en performance, maar biedt tevens een dynamische aanpak die de stem als spreker of zanger ondersteunt bij het gebruik in beweging, zittend, en on stage.
 5. Vocal Reset: De Vocal Reset-behandeling is een baanbrekende nieuwe benadering voor de integratie van stem, lichaam en geest. Het biedt een diepgaande, manuele behandeling die gericht is op het herstellen van de stem, en belooft significante verbeteringen in een korte tijd.
 6. Helicopterview: Dit principe is ontworpen voor individuele of coach-begeleide verkenning en biedt inzichten in de connecties tussen mentale overtuigingen, emotionele blokkades, fysieke symptomen, vocale expressie, energievelden, familie-/werksystemen en persoonlijke levensbehoeften. Het faciliteert het verwerken van trauma’s door een breed en geïntegreerd perspectief te bieden.


1

Big Vocal 5

Totaalaanpak en totaalvisie

Dit kernprincipe hanteert een holistische aanpak door elk aspect van vocale expressie te onderzoeken vanuit vijf fundamentele invalshoeken: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en vocaal.

De Big Vocal 5 zijn onderling verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds; werken aan één van de vijf resoneert door in de andere vier. Dit vormt het hart van onze methodiek, gericht op het creëren van een harmonieus en evenwichtig geheel. Je stem is meer dan je stembanden alleen, maar het resultaat van een complex samenspel van diverse lichaamsprocessen: mentaal, emotioneel, fysiek én energetisch.

Door te begrijpen welke processen bijdragen aan verschillende aspecten van onze stem, kunnen we stemstoornissen beter, efficiënter en sneller verhelpen dan via de traditionele methoden, omdat we een totaalaanpak hebben.

Bovendien stelt deze aanpak ons in staat om de stem te finetunen waardoor vocale prestaties significant verfijnder en verbeterd worden. Mind The Voice maakt niet alleen “een” verschil, maar “het” verschil.


2

Vocal Map

Je vocale GPS

De Vocal Map-methode vormt een essentieel en krachtig instrument binnen onze aanpak. Het dient als een visueel kader dat de complexe relaties tussen de aspecten van de Big Vocal 5 verduidelijkt. Als een gestructureerde kapstok brengt de Vocal Map elementen zoals mindset, karakter, copingmechanismen, spierketens, emotionele blokkades, meridianen, energievelden, stemstoornissen en stemkleuren samen in een overzichtelijk geheel.

Dit maakt het mogelijk voor iedereen die begeleiding zoekt via de Mind The Voice-methode om de complexe interacties en effecten tussen de Big Vocal 5-elementen te doorgronden, te begrijpen én te verfijnen.

Het doel van Mind The Voice? Jou zodanig te empoweren en zelfkennis te bieden, dat je op een gegeven moment geen coaching meer nodig hebt omdat je volledig in je eigen kracht staat!


2

Vocal Strategy

Improve yourself

De Vocal Strategy-methode omvat specifieke “Go-to-Voice” strategieën waarmee je in slechts 5 tot 7 stappen nieuwe stemtechnieken kunt aanleren, onjuiste technieken kunt corrigeren en een breed scala aan vocale klanken eén zangstemmen op een gezonde manier kunt beheersen. Deze strategieën zijn gebaseerd op key posities die door Body en Mind worden ingenomen, om de stem te sturen naar het gewenste resultaat.

Ook dit is een volledig nieuwe filosofie en methodiek wereldwijd dat écht het verschil maakt en zal maken.


2

Vocal Kinetics

Master je stem!

Dit kernprincipe omvat de integratie van sporttechnieken binnen vocale coaching, gericht op het optimaliseren van de fysieke aspecten van vocale prestaties. Door het samenspel tussen beweging en stem te benadrukken, richt deze benadering zich op het activeren en ontspannen van de juiste spierketens. Dit resulteert niet alleen in verbeterde vocale expressie en performance, maar biedt tevens een dynamische aanpak die de stem als spreker of zanger ondersteunt bij het gebruik in beweging, zittend, en on stage.

Dit gaat verder dan het eenvoudigweg aanleren van een correcte basishouding; het betreft een alomvattende benadering van ‘Voice in Motion’. Hiermee kun je, als spreker, leerkracht, (professioneel) stemgebruiker of zanger, je stem optimaal benutten, dankzij de harmonieuze afstemming van je lichaam dat fungeert als een totaalinstrument.


1

Vocal Reset

Heesheid en stemvermoeidheid wegtoveren

Vocal magic. Het kan. Juist omdat je stem zoveel meer is dan je stembanden alleen. In een Vocal Reset fix ik jouw stem manueel zodat jij opnieuw je ding kan doen. Erna is je heesheid gereduceerd tot het absolute minimum, tegen de volgende dag zelfs weg. De hulplijn waar professionals en artiesten vaak gebruik van maken zowel preventief als wanneer de stem helemaal weg is.

 • Na een “Reset” ervaar je terug hoe ademen volgens jouw “fabrieksinstellingen” hoort te zijn.
 • Je sinussen, nek, keel zijn terug vrij, je middenrif is weer in balans.
 • Je stem klinkt krachtiger en helderder, je hebt een verbeterde controle over intonatie en dynamiek.
 • Je ervaart een diep gevoel van ontspanning, omdat spanning en blokkades in je stem en lichaam zijn opgelost.
 • Een Reset geeft je de tools en technieken om je stem optimaal te gebruiken en te onderhouden, zodat je langdurige vocale gezondheid en expressie kunt bereiken.
 • Je stem heeft meer boventonen, meer diepte, meer volheid, meer helderheid.
 • Klank maken gaat nu moeiteloos.
 • Een “Vocal Reset” is niet te vergelijken met een traditionele “stemmassage”. Met een “Reset” benader ik jou als geheel: lichaam, emoties, mindset en energiebanen en werk ik op al deze niveau’s, richt ik me op de verschillende structuren (spieren, fascia, botten, zenuwstelsel, organen) met als doel jou helemaal terug te brengen naar je gezonde essentie, en het heractiveren van je eigen lichaamsintelligentie.


6

Helicopterview

Maximale expressie

“De Helikopterview” is een unieke coaching methode, ontworpen door Tiffany Veys, dat jou uitnodigt op een diepgaande ontdekkingsreis naar zelfkennis en persoonlijke groei. Met “De Helikopterview” ga je op een introspectieve reis waarin je de kunst van het “helikopteren” meester wordt—je leert jouw leven te aanschouwen vanuit een hoger perspectief, met een 360° blik die alles omvat. Dit biedt je een panoramisch overzicht van je huidige levenssituatie en stelt je in staat om de fijne details en verborgen patronen in je mentale overtuigingen, gedragingen, emoties, behoeften en relaties te herkennen, te begrijpen en te overwinnen, en dit te koppelen met je stem.

Het doel van “De Helikopterview” is jou te empoweren om de regie over je eigen leven in handen te nemen, je grenzen te kunnen stellen en een gezonde mind-body-voice balans te hervinden. Hierdoor ben je in staat om met overtuiging en vertrouwen je leven vorm te geven.


7

SOVT-Trainer

Maximale expressie

Mind The Voice onderscheidt zich niet alleen door de unieke 360° Approach van de stem, maar is ook de innovator achter de SOVT-Trainer. Dit geavanceerde instrument voor stemtraining stelt je in staat om binnen slechts 5 tot 10 minuten – in combinatie met de Mind The Voice-methode – je stem zuiverder te maken en stemproblemen effectief aan te pakken.

Mind The Voice heeft een diepgaande expertise in het behandelen van diverse stemstoornissen, waaronder stembandverlamming, stembandknobbels, onvolledige stemplooisluiting, stembandpoliepen, … en alle vormen van heesheid. We richten ons tevens op het op topniveau optimaliseren van zowel de spreek- als zangstem.

De SOVT-Trainer, een innovatie van eigen makelij, heeft wereldwijd zijn waarde bewezen in de stemindustrie. We zetten hiermee de toon voor de stemindustrie van morgen.

SOVT-TRAINER

GET YOUR VOICE

INTO SHAPE!

“Tiffany redde me niet alleen van de angst dat mijn stem de volgende shows niet zou halen, maar gaf me ook de kracht om te visualiseren “I’m worthy of my power as a performer”. Het wonder dat ik nodig had om stress en angst te verminderen en mijn stembanden in power muscles te veranderen…”

“Eindelijk een zangcoach die luistert naar wat ik als artiest nodig heb! Na al die jaren heb ik eindelijk iemand gevonden die me helpt mijn stem en mijn lichaam echt te leren kennen, zodat ik de beste versie van mezelf op het podium kan geven.
Met Tiffany wordt je zangtechniek op maat gemaakt en leer je echt verbinding te maken tussen lichaam, geest en stem.”

KATIA BERLINGIERI

“Mind The Voice! Waarom ben ik niet eerder gegaan?! Niet alleen mijn zang is verbeterd, maar ik ben ook gecoacht op zoveel verschillende vaardigheden. Van vocal coaching tot songwriting sessies tot performance coaching. Elke sessie met Tiffany is uniek en afgestemd op mijn specifieke behoeften van op dat moment.”

JELLE VAN DAEL, POP ELECTRO ARTIST

“Voor Mind The Voice kiezen was de beste beslissing die ik ooit heb genomen voor mijn stem. Tiffany leerde me veel technische oefeningen om te kunnen zingen zonder mijn stem te verliezen. En ook over hoe ik mijn geest en lichaam kan ontspannen om de juiste noten te kunnen raken zonder moeite. Zingen met deze methode is een geweldige ervaring.”

“Tiffany laat je geloven in je eigen kracht. Ze laat je zien dat je nog sterker bent dan je ooit had gedacht en geeft je zelfvertrouwen een boost. Bovendien geeft ze de beste stemmassages om body, voice & mind met elkaar te verbinden.”

OLIVIA TRAPPENIERS, MUSIC ARTIST

“Ik heb eerder met verschillende andere vocale coaches gewerkt en ik moet zeggen dat de manier waarop Mind the Voice vocale technieken combineert met mindset-oefeningen en fysieke performance, zonder enige twijfel de best mogelijke manier is om zangers in elk genre te coachen.”

JOE VAN AUDENHOVE, ARTIST, EVIL INVADERS

“Ik zing al jaren maar sinds ik gecoacht ben door Tiffany zag ik mijn potentieel enorm groeien in een immens korte tijd. Ze zoekt de oefeningen die voor jou het beste werken om mijn techniek maximaal te stimuleren, want ze gelooft niet in grenzen. Ze geeft je mindset een boost. Ze zorgt ervoor dat je lichaam ‘performance-ready’ is en selecteert de oefeningen die het beste bij jou als vocal performer passen, zodat je van je zwakke punten sterke punten maakt.”

SINAY BAVURHE, SINGER FINALS THE VOICE VAN VLAANDEREN

“Tiffany is zoveel meer dan een vocal coach. En daar is ze waarschijnlijk de beste in!
Ze ziet hoe lichaam en geest moeten samenwerken om van jou de beste zanger te maken die je kunt zijn en werkt daarnaartoe.
Zij is degene die ik bel als ik dat momentje van paniek heb, dat we allemaal kennen als zangers.
En dan doet ze haar magie en laat je beter zingen dan voorheen.”

‘Tiffany’s lessen zijn een perfecte balans tussen het correct gebruiken van de stem en het trainen van de mindset. Ik heb mijn stem altijd maar in beperkte mate gebruikt, maar met de Mind The Voice methode kan ik nu veel meer uit mijn stem halen. De mix van knowhow, toewijding en winnaarsmentaliteit van Tiffany is ideaal voor mij.”

“Zingen is niet alleen techniek, de holistische benadering van Tiffany heeft me geholpen om aan chronische hyperventilatie te werken, wat leidde tot een groter bereik en controle van mijn stem. Oh, en ze is ook erg leuk, dat helpt altijd om meer op je gemak te zijn terwijl je reikt naar hoge noten waarvan je dacht dat je ze niet kon.”

SOVT-TRAINER

GET YOUR VOICE

INTO SHAPE!