Voice – Body – Mind Expertise

Topsport methodes binnen vocal coaching

Ontdek een persoonlijk en op maat gemaakt traject waarin ik je begeleid om je stem te herstellen, te resetten en te optimaliseren, net zoals atleten hun lichaam naar topniveau brengen. Samen bereiken we snel en efficiënt resultaat op het niveau van jouw unieke stem. Gedurende de sessies ontwikkelen we jouw persoonlijke “vocal strategy” – een op maat gemaakte vocal warming-up die perfect aansluit bij jouw doelen; lichaamsoefeningen die je stem ondersteunen; het aanleren van DIY voice massages en vocal stretches. Daarnaast bied ik mental coaching gecombineerd met coaching in vocal technique, vocal sound en vocal performance, waarbij we de synergie tussen fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en vocaal centraal stellen. Met deze 360° aanpak halen we het beste uit jouw stem en boek je opmerkelijke vooruitgang in korte tijd.

Je stem is een weerspiegeling van je mindset, lichaamssetting, emotionele en energetische balans. Het resultaat van hoe je denkt, hoe je staat, wat je voelt en hoeveel energie je hebt. 

Tijdens onze sessies integreer ik een combinatie van mental coaching, lichaamstherapie, personal training oefeningen en mind/body/voice behandelingen om het uiterste uit jouw stem te halen. Op deze manier “bouw” ik jouw vocaal systeem helemaal op. Starten doe ik altijd met een eerste sessie waarin ik een stem- + lichaamsanalyse en vocal reset doe. De vocal reset geeft zowel jou als mij heel veel informatie over wat jouw mind/emotional/body setting is, waardoor ik ook al kan meegeven wat de specifieke werkpunten zijn. In deze unieke benadering deel ik veel informatie die zowel fysiek, mentaal als vocaal verwerkt moet worden. Door actief thuis met deze technieken aan de slag te gaan, kun je met minder sessies meer resultaat behalen.


1

Vocal Reset

Heesheid en stemvermoeidheid wegtoveren

Vocal magic. Het kan. Juist omdat je stem zoveel meer is dan je stembanden alleen. In een (Vocal) Reset fix ik jouw stem manueel zodat jij opnieuw je ding kan doen. Erna is je heesheid gereduceerd tot het absolute minimum, tegen de volgende dag zelfs weg. De hulplijn waar professionals en artiesten vaak gebruik van maken zowel preventief als wanneer de stem helemaal weg is.

  • Na een “Reset” ervaar je terug hoe ademen volgens jouw “fabrieksinstellingen” hoort te zijn.
  • Je sinussen, nek, keel zijn terug vrij, je middenrif is weer in balans.
  • Je stem klinkt krachtiger en helderder, je hebt een verbeterde controle over intonatie en dynamiek.
  • Je ervaart een diep gevoel van ontspanning, omdat spanning en blokkades in je stem en lichaam zijn opgelost.
  • Een Reset geeft je de tools en technieken om je stem optimaal te gebruiken en te onderhouden, zodat je langdurige vocale gezondheid en expressie kunt bereiken.
  • Je stem heeft meer boventonen, meer diepte, meer volheid, meer helderheid.
  • Klank maken gaat nu moeiteloos.
  • Een “Voice Reset” is niet te vergelijken met een traditionele “stemmassage”. Met een “Reset” benader ik jou als geheel: lichaam, emoties, mindset en energiebanen en werk ik op al deze niveau’s, richt ik me op de verschillende structuren (spieren, fascia, botten, zenuwstelsel, organen) met als doel jou helemaal terug te brengen naar je gezonde essentie, en het heractiveren van je eigen lichaamsintelligentie.


2

Vocal Technique Coaching

Master je stem!

Vocal Technique Coaching omvat veel meer dan het aanleren van een “correct” en gezond stemgebruik. Het gaat ook verder dan het juist leren trillen van je stembanden. Het is een samenspel van spierketens die in volle actie komen tijdens het spreken of zingen. Deze spierketens variëren, afhankelijk van jouw gewenste klankkleur. Vocal Technique Coaching is dus onlosmakelijk verbonden met Vocal Sound Coaching. Wat ik jou wil bijbrengen? Het volledige potentieel uit je stem benutten. Ik wil je helpen om je stem uniek te laten klinken, zoals nooit tevoren. Het draait niet alleen om de “juiste uitspraak” of de perfecte tongval. Het draait om zelfexpressie via de stem en het gebruiken van je stem als een instrument dat perfect bij jou past. Ik ontlock jouw vocale potentieel via personal training exercises om zo de juiste muscle chains te activeren. We zullen staan, bewegen, zitten, liggen, squats doen, plankposities aannemen, en gebruik maken van rekkers, hulpmiddelen en attributen die specifiek zijn ontworpen om de gewenste klankkleur op een gezonde manier te stimuleren. Vocal Technique Coaching is er voor iedereen die het beste uit zijn stem wil halen.


2

Vocal Sound Coaching

Improve yourself

Je klinkt zoals je bent, maar je wilt ook dat je stem klinkt zoals je wìlt, afhankelijk van je boodschap, doel, opdracht of doelpubliek. Je stem is je krachtige communicatiemiddel, het instrument waarmee je wordt “gehoord”.

Vocal Sound Coaching is van onschatbare waarde voor iedereen. Niet alleen professionele sprekers of zangers hebben er baat bij, maar denk ook aan leerkrachten die helder en boeiend willen lesgeven, mensen in de zorgsector die een kalmerende en geruststellende stem willen hebben, managementprofessionals die overtuigend willen presenteren, verkopers die hun stem willen inzetten om vertrouwen te wekken en succesvolle deals te sluiten,… Ongeacht je beroep of branche, een goed ontwikkelde stem en communicatieve vaardigheden kunnen een wereld van verschil maken.

In de Vocal Sound Coaching leer ik je hoe je jouw stem op de juiste manier kunt gebruiken, variërend van intonatie, articulatie, resonantie, en expressiviteit.

(Stem)acteurs, comedians, performers, zangers en artiesten lift ik naar het niveau dat ze ervoor nog niet kenden want voor elke “sound” heb ik een vocal strategy ontwikkeld: een go-to-voice strategie om die specifieke sounds te trainen. Ik help je om je ware stembanden en valse stembanden te masteren, waardoor jouw klankenpalet zich uitbreidt binnen jouw genre, stijl en doel. Elke stemkleur kan namelijk gezond en krachtig worden voortgebracht. Dus indien je gefascineerd bent door vocals zoals borststem, kopstem, mixed voice, twang, belting, distortion, growl, vocal fry, fry scream, grunt, screams, whistle tones, be my guest!


3

Vocal Performance Coaching

Maximale expressie

Vocal Performance Coaching verschilt aanzienlijk van performance coaching bij een choreograaf. Beide vormen van coaching dragen echter aanzienlijk bij aan jouw artistieke performance.

Bij Vocal Performance Coaching ligt de focus op de vocaal-fysieke aspecten van staging. Je leert hoe je jouw lichaam en stem in harmonie kunt brengen, zodat je maximale controle en expressie kunt bereiken. Dit omvat het vinden van stabiliteitspunten in je lichaam om maximale kracht in je stem te genereren, het aanleren van spierketens die je tijdens je performance kunt activeren om meer impact te hebben met je stem, en het ontwikkelen van ademhalingstechnieken, houding, beweging en het beheersen van zenuwen en podiumangst.

“Tiffany redde me niet alleen van de angst dat mijn stem de volgende shows niet zou halen, maar gaf me ook de kracht om te visualiseren “I’m worthy of my power as a performer”. Het wonder dat ik nodig had om stress en angst te verminderen en mijn stembanden in power muscles te veranderen…”

“Eindelijk een zangcoach die luistert naar wat ik als artiest nodig heb! Na al die jaren heb ik eindelijk iemand gevonden die me helpt mijn stem en mijn lichaam echt te leren kennen, zodat ik de beste versie van mezelf op het podium kan geven.
Met Tiffany wordt je zangtechniek op maat gemaakt en leer je echt verbinding te maken tussen lichaam, geest en stem.”

KATIA BERLINGIERI

“Mind The Voice! Waarom ben ik niet eerder gegaan?! Niet alleen mijn zang is verbeterd, maar ik ben ook gecoacht op zoveel verschillende vaardigheden. Van vocal coaching tot songwriting sessies tot performance coaching. Elke sessie met Tiffany is uniek en afgestemd op mijn specifieke behoeften van op dat moment.”

JELLE VAN DAEL, POP ELECTRO ARTIST

“Voor Mind The Voice kiezen was de beste beslissing die ik ooit heb genomen voor mijn stem. Tiffany leerde me veel technische oefeningen om te kunnen zingen zonder mijn stem te verliezen. En ook over hoe ik mijn geest en lichaam kan ontspannen om de juiste noten te kunnen raken zonder moeite. Zingen met deze methode is een geweldige ervaring.”

“Tiffany laat je geloven in je eigen kracht. Ze laat je zien dat je nog sterker bent dan je ooit had gedacht en geeft je zelfvertrouwen een boost. Bovendien geeft ze de beste stemmassages om body, voice & mind met elkaar te verbinden.”

OLIVIA TRAPPENIERS, MUSIC ARTIST

“Ik heb eerder met verschillende andere vocale coaches gewerkt en ik moet zeggen dat de manier waarop Mind the Voice vocale technieken combineert met mindset-oefeningen en fysieke performance, zonder enige twijfel de best mogelijke manier is om zangers in elk genre te coachen.”

JOE VAN AUDENHOVE, ARTIST, EVIL INVADERS

“Ik zing al jaren maar sinds ik gecoacht ben door Tiffany zag ik mijn potentieel enorm groeien in een immens korte tijd. Ze zoekt de oefeningen die voor jou het beste werken om mijn techniek maximaal te stimuleren, want ze gelooft niet in grenzen. Ze geeft je mindset een boost. Ze zorgt ervoor dat je lichaam ‘performance-ready’ is en selecteert de oefeningen die het beste bij jou als vocal performer passen, zodat je van je zwakke punten sterke punten maakt.”

SINAY BAVURHE, SINGER FINALS THE VOICE VAN VLAANDEREN

“Tiffany is zoveel meer dan een vocal coach. En daar is ze waarschijnlijk de beste in!
Ze ziet hoe lichaam en geest moeten samenwerken om van jou de beste zanger te maken die je kunt zijn en werkt daarnaartoe.
Zij is degene die ik bel als ik dat momentje van paniek heb, dat we allemaal kennen als zangers.
En dan doet ze haar magie en laat je beter zingen dan voorheen.”

‘Tiffany’s lessen zijn een perfecte balans tussen het correct gebruiken van de stem en het trainen van de mindset. Ik heb mijn stem altijd maar in beperkte mate gebruikt, maar met de Mind The Voice methode kan ik nu veel meer uit mijn stem halen. De mix van knowhow, toewijding en winnaarsmentaliteit van Tiffany is ideaal voor mij.”

“Zingen is niet alleen techniek, de holistische benadering van Tiffany heeft me geholpen om aan chronische hyperventilatie te werken, wat leidde tot een groter bereik en controle van mijn stem. Oh, en ze is ook erg leuk, dat helpt altijd om meer op je gemak te zijn terwijl je reikt naar hoge noten waarvan je dacht dat je ze niet kon.”

SOVT-TRAINER

GET YOUR VOICE

INTO SHAPE!