Hoe zou jouw leven eruitzien als alles mogelijk zou zijn?

Ik stelde deze vraag vorige week op sociale media en het viel me op dat veel mensen vergelijkbare antwoorden gaven, zoals: het wonen op een specifieke plek, de mogelijkheid om zich creatief te uiten, het uitoefenen van hun droomjob en het hebben van meer zelfvertrouwen.
Mijns inziens allemaal dromen die zonder twijfel mogelijk zijn.

Als coach kom ik vaak mensen tegen die worstelen met het volledig dùrven najagen van de dromen die ze al van jongs af aan koesteren.
Wat houdt hen tegen om die dromen voor de volle 100% achterna te gaan?
Het antwoord hierop is: angst.
Angst vermomd als zelftwijfel, onzekerheid, faalangst, de overtuiging niet goed genoeg te zijn, de focus op wat “mis” kan gaan.
Sommige mensen leven wel naar hun dromen toe, maar met een lichte voorzichtigheid. Bescheidenheid ook. Vanuit de omgeving: “Je hebt een huis, een tuin, een job, is dat nog niet voldoende?”. Vanuit de opvoeding: “Doe maar gewoon.”. Of: “Zoek eerst maar een beroep met voldoende zekerheid.”, “Hou rekening met een plan B.”,…

Sorry, not sorry. Ik geloof niet in een plan B.

Ikzelf ben geboren met het gevoel dat ik gemaakt ben om “fantastische dingen te creëren”. En als ik dit vertel tegen de mensen die ik coach zeggen ze: “Ja, ik ken dat gevoel”.

Nu is mijn vraag naar jou: Ken jij dit gevoel?

  • Stop nu. Ga uit je verstand.
  • Geef jezelf even 3 minuten tijd en vraag jezelf oprecht af – niet in je brein, maar in je lijf-: “Ken ik het gevoel dat ik gemaakt ben om fantastische dingen te doen of te creëren?”.
  • *3 minuten*
  • Wees eerlijk. Luister niet naar je angst. Voel het in je buik of in je hart.
  • Voel in je kern de stem die jou roept om joùw hartgevoel te volgen.

Mind the voice. Let op die stem. Naar welke stem ga je luisteren?

De stemmetjes van anderen? De stemmetjes van angst, onzekerheid, zelftwijfel? Of de stem die jou roept om jouw leven ten volle te leven?

Ik geloof oprecht dat iedereen een purpose heeft die men kan vinden diep in zichzelf.
Ik geloof ook dat veel mensen teveel uit ratio kiezen waar ze naartoe “moeten” (van zichzelf of hun omgeving), en zich te weinig laten leiden door de ja-sprongetjes vanuit hun hart.
Overthinking zorgt ervoor dat je niet in de juiste flow komt en botst op een grote blokkade in het creëren van het leven van je dromen: je angstige zelf.
Maar WAT ALS je enkel focust op wat je wil, op mogelijkheden, op het pure potentieel van jezelf en hoe je leven zich kan ontvouwen?

“Energy goes where attention flows.”

Stel nu dat je je richt op je zotste dromen en daar (hard) naartoe werkt, met het vertrouwen dat je het verdient om die dromen waar te maken?
Door je leven te leven vanuit de ja-sprongetjes in je hart en daarop te vertrouwen, leef je vanuit je innerlijk kompas. Innerlijke vrede is dié richting heen. Niet de andere.
Wat zegt jouw hart? Die stem is misschien zelfs nog belangrijker dan jouw fysieke stem. Want het is de innerlijke roep naar jouw passie. Je innerlijke “ja”.

Mijn tip voor deze week?

Probeer elke ochtend hiermee contact te maken, al was het maar 2 minuten. Dit is de eerste stap naar leven vanuit je ja’s.
Je gaat hierdoor meer balans brengen tussen hoofd, hart en buik.
Je gaat durven leven met LEF.
De eerste stap naar jouw leven vanuit jouw plan A.

Ik stel de vraag nogmaals:

“Hoe zou jouw ideale leven eruitzien als àlles mogelijk zou zijn?”

Start vandaag nog met deze mindset en zie waar het je brengt!

Tiffany

Tiffany Veys, Head vocal coach

Wil je 2x/maand inspiratie in je mailbox?

Schrijf je dan in voor mijn newsletter.

'Ponytales' met motivational talk,

inspirerende verhalen & coachingtips.