Laden Evenementen

2-DAAGSE OPLEIDING

MIND THE VOICE

VOCAL MASSAGE & VOCAL BODYWORK

Ontdek de krachtige 2-daagse Mind The Voice cursus “Vocal Massage en Vocal Bodywork”, speciaal ontworpen voor holistische vocalisten en stemtherapeuten. Deze cursus biedt jou de essentiële handvaten om de stem te herstellen, activeren of optimaliseren via stemmassage en bodywork, vanuit een totaalbenadering van de stem, met als main focus: de mens achter de stem.

Deze opleiding reikt verder dan enkel het “fysieke” aspect van de stem. We behandelen hoe het lichaam, emoties en mindset de stem beïnvloeden en hoe dit aan te pakken in de praktijk als vocalist of als stemtherapeut.

Gedurende deze 2-daagse holistische opleiding krijg je inzicht in de vele invalshoeken en verbindingen die onze stem beïnvloeden.

In deze cursus “Vocal Massage & Vocal Bodywork” leer je:

 • Inzicht over de vele invalshoeken en verbindingen die er zijn naar onze stem: bv. waarom het bekken vrijmaken essentieel is voor het vrijmaken van spanning rondom de keel en de kaken.
 • Hoe je de vocal agility kan verbeteren en de stem kan vrijmaken via bodywork en vocal massage.
 • Hoe lichaam, emoties en mindset de stem beïnvloeden en wat je daaraan kan doen.
 • Frequenties en boventonen te ontlocken waardoor de stem vrijer, warmer, resonantie, mooier, helderder en ruimer klinkt.
 • De belangrijkste manuele technieken voor de stem en het ademapparaat + hoe je die kan toepassen voor jezelf of voor het behandelen van cliënten. (spiermassage, triggerpointmassage, bindweefselmassage, abdominale massage, acupressuur, craniosacraal technieken…)
 • Hoe je vocale prestaties kan verbeteren door middel van het integreren van bodymind technieken.
 • Welke oefeningen je kan integreren om de stem positief te beïnvloeden via hartcoherentie en oefeningen voor het zenuwstelsel.
 • Een introductie tot het Chinese meridianensysteem en hoe je met deze kennis als vocalist aan de slag kan om je stem te beïnvloeden.
 • Een introductie tot hartcoherentie en ademhalingstechnieken voor de stem.
 • Je eigen lichaamsbewustzijn te vergroten om zo meer voeling te krijgen met je eigen stem als instrument.

Tijdens de opleiding richten we ons dieper op het behandelen van stemgerelateerde klachten, zoals verschillende vormen van heesheid, globusklachten, hyperventilatie, nek-, schouder- en/of spanningshoofdpijn, stressgerelateerde klachten, spanning in het bekken, psoas, middenrif. We verkennen hoe deze klachten in relatie staan tot de stem en hoe je ze op een holistische wijze kunt benaderen.

Deze cursus heeft niet alleen tot doel om jouw algemene kennis vergroten, maar vooral ook om jouw intuïtief vermogen en lichaamsbewustzijn te stimuleren, wat een grote meerwaarde is voor zowel vocalisten als voor wie met mind/body/voice werkt.

PROGRAMMA

De Mind The Voice “Holistic Vocalist” biedt 3 modules aan:

 • Mind The Voice “Basiscursus” (module 1)
 • Mind The Voice “Vocal Massage & Vocal Bodywork”
 • Mind The Voice “Vocal Strategy”

We raden jou aan om eerst de basiscursus te volgen alvorens andere modules te volgen, maar het is niet verplicht.

Bekijk hier het programma van de cursus “Vocal Massage & Vocal Bodywork”.

Voor wie?

De Mind The Voice “Holistic Vocalist” is ontwikkeld voor vocalisten in de brede zin van het woord: sprekers, zangers, acteurs, leerkrachten, logopedisten, stemtherapeuten, stemcoaches, zangcoaches en stemprofessionals. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het brede, holistische kader binnen “stemgebruik”.

2 daagse opleiding:

 • maandag 13 november 2023, 9u00 – 17u00
 • dinsdag 14 november 2023, 9u00 – 17u00

Het inschrijvingsgeld bedraagt 690€ (incl. BTW) voor de 2-daagse cursus in een groep van max. 10 personen.

Deze opleiding is inclusief:

 • 2-daagse cursus (9u – 17u00)
 • Warme, huisbereide lunch
 • Koffie, thee en water gedurende de hele opleiding
 • Handouts
 • Getuigschrift van deelname

De opleiding gaat door in:

Mind The Voice Puurs-Sint-Amands (XL Studio)

Lippeloseweg 44

B-2890 Puurs-Sint-Amands

België

+32/3/298.04.94

Tiffany Veys
Tiffany VeysFounder Mind The Voice
Tiffany Veys is bezieler en founder van Mind The Voice, grondlegger van de Mind The Voice-methodiek en al meer dan 15 jaar actief als (holistic) vocal coach met meer dan 25.000 uren van individuele coaching ervaring op haar palmares. Tiffany is binnen de zangwereld een veelgevraagde coach, o.m. voor de resultaten van haar “vocal reset”: een behandeling die ze ontwikkelde voor het re-activeren van een hese stem binnen 1 behandeling, zonder het gebruik van medicijnen of stemoefeningen. Deze behandeling deblokkeert en unlockt eventuele stagnaties binnen het fysieke, emotionele, mentale of energetische systeem waardoor de stem terug vrij klinkt.TROEVEN

Snel resultaat

Ontdek verbluffende resultaten op de stem na het uitvoeren van eenvoudige maar doeltreffende bodymind technieken voor de stem.

Praktisch

Combineer acupressuurpunten, yogahoudingen, manuele technieken en ademhalingsoefeningen en breng onmiddellijke verbetering aan op de stem.

Boventonen

Leer hoe je frequenties en boventonen in de stem kan ontlocken via vocal massage en creëer een nog ruimer klankenpalet dan voorheen, bij jezelf of je cliënt.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Contact Info

Lippeloseweg 44 - 2890 Sint-Amands

Telefoon: +32(0)32980494

Mobiel: +32(0)473115925

Web: Mind The Voice

Ga naar de bovenkant