Yes, het kan! Ik gebruik daarvoor een verzameling aan tuning forks of stemvorken ontwikkeld voor lichaamstherapie. Zie het als een verzameling vitamientjes waarvan je de vitamine of trillingsfrequentie doorheen een lichaam kan laten resoneren.

  • Tekort aan vitamine 136,10 Hz? Dan zal je lijf veel stress ervaren in de borstregio en dan verloopt jouw ademhaling moeizaam.

  • Tekort aan vitamine 194,18 Hz? Dan loop je ongetwijfeld meer met je hoofd in de wolken of zit je continu in je brein. Na enkele minuutjes 194,18Hz en je zal voelen dat je lichaam terug zwaarder en meer ontspannen aanvoelt.

  • Heb je last van spijsverteringsproblemen en ben je vaak te streng voor jezelf? Misschien wordt het tijd om jezelf wat meer zachtheid te gunnen. Hiervoor is de 210,42 Hz stemvork ideaal. Door deze stemvork op specifieke punten in de buikregio te plaatsen, zul je merken dat je buik zich ontspant en je spijsvertering beter gaat functioneren. Hierdoor zul je een gevoel van rust ervaren en zullen je maag en buik zich meer ontspannen voelen.

Ik geef toe, het lijkt een beetje op magie, maar eigenlijk zijn we deze ‘knowledge’ gewoon een beetje vergeten. Het werkt eigenlijk heel logisch.

Alles is trilling.

Wanneer je een specifieke trilling door je lichaam laat vibreren, zal je lichaam simpelweg niet in staat zijn om deze spanning vast te houden. Het zal automatisch reageren door overtollige spanning los te laten.

Maar er is meer.

Tuning forks hebben een invloed op zowel het zenuwstelsel als op het weefsel van ons lichaam en kunnen zelfs de waterhuishouding beïnvloeden. Water is namelijk een uitstekende geleider van geluid, met een snelheid van zo’n 1500 meter per seconde. Aangezien ons lichaam voor 70 tot 80% uit water bestaat, kan het dienen als het perfecte resonantie-instrument, waardoor de aan- en afvoer van bloed, lymfe en andere vloeistoffen gemakkelijker verloopt. Na een sessie met tuning forks is het dan ook niet ongebruikelijk om onmiddellijk naar het toilet te moeten 😉

En wist je dat onze botten zelfs nòg betere geleiders zijn? Hoe dichter het medium, hoe sneller geluid zich verplaatst. Dus hou ik een stemvork op je knie, dan kan je die voelen op je schouder en vice versa. Het geeft een ontzettend ontspannend gevoel.

Toonpunctuur

Daarnaast kan je het ook gebruiken als “toonpunctuur”. Het lichaam heeft 365 acupunctuurpunten, en die kunnen allemaal behandeld worden met een “toon” naar keuze. Sommige tonen zijn meer gericht naar gewrichtsklachten, sommigen meer naar de ademhaling, sommigen kunnen zelfs je geest vrijmaken.

Last but not least, en neen, het is absoluut niet zweverig bedoeld 😉

Hou je een stemvork buiten je lichaam, dan zal je dit voelen. In het elektromagnetisch veld rondom je fysieke lichaam houden wij immers energie vast. Emoties kunnen daar soms voor lange tijd blijven hangen en invloed uitoefenen op je fysieke lichaam. Tril je dit vrij met de juiste stemvork dan zal je je veel lichter voelen. Je kan terug de wereld aan. Toen ik dit voor de eerste keer ervoer wìst ik gewoon dat ik dit wilde integreren binnen Mind The Voice.

Sound healing met tuning forks werkt gewoon in op alle facetten van je lichaam: het fysieke, emotionele, mentale en energetische lichaam.

De tip van de week…

De tip van deze week is om meer aandacht te besteden aan de klanken en muziek die je beluistert, omdat dit meer invloed kan hebben op je lichaam dan je oorspronkelijk dacht. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te ontdekken welke muziek je helpt om te ontspannen, te genezen en te revitaliseren. Door de juiste muziek te kiezen, kun je een dieper niveau van welzijn bereiken en in harmonie komen met jezelf en de wereld om je heen.

Voilà, dit wou ik gewoon even deze week met jullie delen in deze “Ponytales” 😉

Tiffany Veys

Tiffany Veys, Head vocal coach

Wil je 2x/maand inspiratie in je mailbox?

Schrijf je dan in voor mijn newsletter.

'Ponytales' met motivational talk,

inspirerende verhalen & coachingtips.