Ken je dat ogenblik waarop een schitterend idee plotseling in je opkomt? Je weet wel, alsof het idee dan letterlijk bij je “naar-binnen-valt”? Of zo een dag waarbij je doordrenkt bent van de creativiteit? Of die momenten waarop je absoluut niet naar je woorden moet zoeken maar de woorden precies door jou heen stromen? Ja?

Dit zijn je piek-momenten!

Tegelijkertijd: herken je ook dat gevoel van desoriëntatie en een “mistig” hoofd? Een staat van onevenwicht, trillingen, rusteloosheid? Of een gebrek aan helderheid in je gedachten? Soms kan het zelfs zo intens zijn dat je daadwerkelijk flauwvalt, struikelt of dingen uit je handen laat vallen.

In beide scenario’s zijn deze fenomenen toe te schrijven aan “de lijn”.

De enerzijds “denkbeeldige” lijn of verbinding die van boven je hoofd naar beneden dwars doorheen je lichaam loopt.  Anderzijds is het ook een soort “fysieke” lijn die loopt via de wervelkolom: je lijf is namelijk simpel uitgelegd opgebouwd vanuit een verticale as met allemaal schijfjes bovenop elkaar. De belangrijkere schijfjes zijn de diafragma’s of horizontale vlakken die elkaar beïnvloeden: Is er immers een blokkade in één diafragma (bv bekkenbodem), dan zal er hoogstwaarschijnlijk ook een blokkade ontstaan in het andere (bv middenrif).

Maar de lijn is meer. Veel meer!

De lijn is de centrale meridiaan en gouverneursmeridiaan binnen de Chinese meridianenleer.

De lijn is spiritueel gezien ook de verbinding tussen de kosmos en de aarde.

Maar bòven alles is de lijn een prachtige levensles in verticaliteit en horizontaliteit.  

Een horizontale mindset creëert immers veel drama: zoeken, presteren, pleasen, jezelf vergelijken… “Want als ik of dat maar zou doen dàn … zou ik pas echt gelukkig zijn.” Of: als mijn vriendin zo niet had gereageerd, dan zou dit probleem er helemaal niet zijn…”

Stop stop stop. Je haalt jezelf helemaal uit je kracht.

Horizontaliteit is niet de weg. Horizontaliteit doet je geloven dat je “het” pas echt waard bent als je die studie hebt afgerond, of die job hebt binnengehaald, boven de 1000 volgers hebt, of dat soort status hebt behaald. Allemaal flauwekul, want daar draait een gelukkig leven niet om 🙂 Kijk rondom jou en je ziet bijna iedereen leven in horizontale denk- en doepatronen.

Horizontaliteit creëert afhankelijkheidsrelaties. Van mensen, maar ook van “dingen”, patronen, verslavingen,… Je plaatst jezelf “boven” of “onder” iets, iemand of een situatie.

Master yourself. En stop met te kijken naar de rest.

Een afhankelijke mindset heeft nog nooit een krachtige, stabiele mindset gecreëerd.

Het gaat niet om te leven voor, door of in functie van de ander. Het gaat in eerste plaats om te leven naar jouw pure blauwdruk. Jouw blueprint. Jouw innerlijke unieke “code”. Leven volgens joùw verticale lijn. Pas wanneer je dìt doet, kan je oprecht en onvoorwaardelijk in verbinding gaan met die ander. Anders creëer je “bindingen” ipv “ver-bindingen”.

Wanneer je trouw bent aan jezelf, komen plots ook andere mensen op jouw pad, die grappig genoeg ook veel nulletjes en ééntjes binnen hun code gelijk hebben met jouw code. Gelijken trekken elkaar aan.

Kennis en bewustzijn over joùw lijn, zullen jou leren hoe jij je innerlijk rust kan vinden.

Hoe je dieper naar binnen kan keren om te weten wie je bent en wat je écht diep van binnen wìl.  Sterker nog: hoe te leven naar jouw Plan A.

In “de lijn” zijn wereldwijd immers alle piekprestaties gecreëerd. Topsporters zitten in de lijn. Kunstenaars zitten in de lijn. Inspirators zitten in de lijn. Muzikanten zitten in de lijn tijdens improvisatie.

In je lijn identificeer je je niet met de energielading van je emoties, gedachten, verleden of toekomst. In je lijn sta je in je kracht, ben je in flow en vind je inspiratie.

Wil je hier meer over leren of ervaren?

In one-on-one  coaching leer ik jou te leven in die lijn.

  • In Personal Coaching en Plan A-Coaching leer ik jou je leven in handen te nemen en te transformeren volgens jouw unieke blueprint.

  • In Vocal Coaching leer ik jou je stem te masteren in je frontline, backline of diagonal line, vanuit je verticale as.

  • In de Factory Reset of Vocal Reset, breng ik jouw lijf, mind, emoties en energie terug naar fabrieksinstellingen (de lijn 🙂 ) waardoor het zelfhelend vermogen van jouw systeem terug wordt geactiveerd.

Alles start bij stabiliteit en alignement.

Een sterke persoonlijkheid. Een sterke mind. Een gezond lichaam. Je emoties en energie in balans.

Dàt is wat ik jou toewens.

Tiffany

 

Tiffany Veys, Head vocal coach

Wil je 2x/maand inspiratie in je mailbox?

Schrijf je dan in voor mijn newsletter.

'Ponytales' met motivational talk,

inspirerende verhalen & coachingtips.