SINGINGMAG

EEN VIBRATOR VOOR JE STEM

ALS NIEUWE BESTE VRIEND.

YEP, JE LEEST HET GOED. 😉

Eén van de must-haves bij Mind The Voice is ongetwijfeld het befaamde “trilei”, lees: vibrator. Het lostrillen van de stemspieren is namelijk een wondermiddeltje voor je klankkleur. Het gebruik ervan voor de stem heb ik niét zelf uitgevonden, – I wish I did-, maar de vindingrijke Canadees David Ley was me voor. Hij doopte het de “Vibrant Voice Technique”.

Euhm. Ja, ok dan. Hoe?

Wel, simpel uitgelegd: je koopt een clitorisstimulator en trilt hiermee je stemspieren los. De reden dat dit nog niet op de markt gebracht is voor zangers, is hoogstwaarschijnlijk omdat de seksindustrie nét nog ietsje groter is dan de zangindustrie… 😉 Het voordeel is wel dat er meerdere speeltjes op de markt zijn waaruit je kan kiezen. Sommige (voornamelijk mannelijke) zangers die ik coach vinden het soms een vreemde gedachte om zélf zo een trilei aan te schaffen, maar hey, we zijn anno 2022. Wat werkt, werkt, period.

Welke vibrator koop ik?

Keuzestress. Zoals ik al zei, zijn er namelijk een heleboel op de markt.

De vibrator die wij gebruiken in onze vocal studio’s is de “Mimi, je joue”. Men raadt nog de Lelo Siri 2 aan, maar het prijskaartje ligt daar wel hoger en de “Mimi, je joue” doet naar mijn mening zijn werk meer dan naar behoren.  Mimi is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wij hebben deze in het donkerpaars én in het zwart aangekocht. Wat mij betreft een heel mooi design. Prijskaartje: tussen de €50 – €80, om steeds een vocal massage apparaatje bij de hand te hebben!  Je hebt de “soft” versie en de “harde” versie. Wie hem wenst te gebruiken voor kaakklachten en triggerpoints in de kaken raad ik aan om de harde versie te kopen. Wie daar geen last van heeft kan gaan voor de “Je joue soft”. 😉

Hoe gebruik je de stemvibrator?

Om hem zelf te gebruiken is het belangrijk dat je wat anatomische kennis hebt van je stemspieren.
Je kan hem thuis gebruiken voor het losmaken van je:

Vind je dit toch maar een gedoe om dit te leren via een blog? No worries, dat is compleet normaal! Onze blogs, boeken, audio-oefeningen en videolessen zijn bedoeld om iedereen zoveel mogelijk te informeren, maar hou in het achterhoofd dat je zingt met je lichaam! Zingen moet je voélen. Zo ook is het met stemmassage bij jezelf. De echte trucs en technieken leer je het best één op één met je vocal coach.

Wil je in een sessie leren hoe je aan de slag moet met jouw gloednieuwe stemvibrator/trilei? Let us know!

Succes!

Tiffany

Tiffany Veys, Head vocal coach
Tiffany Veys, Head vocal coach

Wil je 2x/maand inspiratie in je mailbox?

Schrijf je dan in voor mijn newsletter.

'Ponytales' met motivational talk,

inspirerende verhalen & coachingtips.